Edremit’teki yangın geniş alana yangın yayıldı

Van’ın edremit ilçesinde çıkan anız yangını itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü. Henüz bilinmeyen bir nedenle çıkan yangını gören vatandaşlar 112 Acil Çağrı Merkezi’ne haber verdi.

Edremit’teki yangın geniş alana yangın yayıldı
Yayınlama: 25.08.2024
Düzenleme: 25.08.2024
A+
A-

Van’da anız yangını

Van’ın Edremit ilçesinde çıkan anız yangını itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü.

Edinilen bilgiye göre yangın, Van Gölü Sahil Yolu üzerinde bulunan boş bir arazide meydana geldi. Henüz bilinmeyen bir nedenle çıkan yangını gören vatandaşlar 112 Acil Çağrı Merkezi’ne haber verdi.

Van’da anız yangını

Haber verilmesi üzerine bölgeye polis, Tuşba İtfaiye Grup Amirliği ekibi sevk edildi. Müdahalenin ardından yangın kısa sürede kontrol altına alınarak söndürüldü.

Van’da anız yangını

 


Son 10 yılda Ege’de Yalova kadar alan yandı

İklim değişikliği ve kuraklıkla birlikte orman yangınları da daha sık ve şiddetli meydana gelmeye başladı. Son 10 yılda Ege Bölgesi’nde çıkan 6 bin 900 orman yangınında, 850 kilometrekare, yani Yalova büyüklüğünde alan yandı.

 

Alevler tüm köyü sardı, köylüler asırlık ağacı korumak için seferber oldu

Bolu’nun Göynük ilçesinde 72 saatte kontrol altına alınabilen yangın sırasında bölge halkı, 300 yıllık olduğu değerlendirilen asırlık ağacı yanmaktan korumak için seferber oldu. Köy muhtarı Mustafa Çopur, alevlerin 2 saat içinde köyün tepelerine ulaştığını belirterek, “Köper Mahallesi’nde bulunan takribi 300 yıllık çam ağacını kurtarmak için geldik. Kenarlarına müdahale ettik.” dedi.

Van’da anız yangını

Mardin’de ormanlık alanda yangın

 

Edinilen bilgilere göre, Durusu Mahallesi’nde ormanlık alanda henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. 112 Acil Çağrı Merkezine yapılan ihbar üzerine olay yerine itfaiye ekipleri edildi.

Geniş alana yayılan yangın, uzun uğraşlar sonucu kontrol altına alınarak söndürüldü. Yangının çıkış sebebiyle ilgili inceleme başlatıldı.

Kaynak: İHA

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.