Edremit Belediyesinden 5 yıllık Stratejik Plan

Edremit Belediyesi, 5 yıllık Stratejik Plan hazırlığı kapsamında halk buluşması gerçekleştirerek yurttaşların sorunlarını dinledi, görüş ve önerilerini aldı. Toplantıda konuşan belediye eşbaşkanları Cemil Komi ve Rabia Başak Koç, halkla beraber yürümek istediklerini söyledi.

Edremit Belediyesinden 5 yıllık Stratejik Plan
A+
A-

‘Halkımızla beraber yürümek istiyoruz’

Van’ın Edremit Belediyesi, 2025-2029 Stratejik Planı hazırlıklarına devam ediyor. Daha önce köy ve mahalle ziyaretleri gerçekleştiren belediye yönetimi bu sefer muhtarlar, esnaflar  ile aralarında kadın ve gençlerin olduğu ilçe sakinleri ile bir araya geldi. ‘Edremit’i Edremitliler yönetiyor’ başlığıyla  belediye konferans salonunda gerçekleşen toplantıya ilgi yüksek oldu. Toplantıya belediye eşbaşkanları Rabia Başak Koç ve Cemil Komi, belediye eşbaşkan yardımcısı Zana Karakaya, belediye meclis üyeleri katıldı. Belediye müdürlükleri ise toplantıda dile getirilen şikayet, görüş ve önerileri kayıt altına aldı.

Eşbaşkan Komi; ‘Kenti birlikte yöneteceğimizi söylemiştik’

Burada konuşan belediye eşbaşkanı Cemil Komi, halkın belediye hizmetlerinde kendini hissetmesinin önemli olduğunu dile getirdi. Komi, “Seçim sürecinde bu kenti birlikte yöneteceğimizi sık sık söylemiştik. Birlikte yönetmenin temel adımlarından biri de uzun vadedeki bu stratejik planlamalardır. İnsanların bu sürece fikir ve düşüncelerini katması oldukça önemli. “ dedi.

 

‘Edremit’in herkese hitap etmesi gerekiyor’

 

İlçe hakkında konuşan Komi, “Edremit herkesin yolunun düştüğü ilçedir. Kentin vitrini olan Edremit’in nüfusu hafta sonları  oldukça artıyor. Yeşil ve mavinin buluştuğu Edremit’i, betonlaşma sonucu kaybetme noktasına geliyoruz. Kentleşmenin doğru, kontrollü ve sürdürülebilir bir şekilde yapılması gerekiyor. Stratejik planlama bu anlamda önemlidir. Edremit’in herkese hitap etmesi gerekiyor çünkü. Bu nedenle sizin gibi kent paydaşlarının görüş ve önerileri bizler için oldukça önemli. “şeklinde devam etti.

 

Eşbaşkan Koç; ‘Halkımızla beraber yürümek istiyoruz’

 

Ardından konuşan belediye eşbaşkanı Rabia Başak Koç ise halkın görüş ve önerilerini önemsediklerini söyledi. Koç, “Halkımızla beraber yol yürümek istiyoruz. Halkın söyleyeceği her şey bizler için oldukça önemli. Şeffaf, etkin ve gerçekçi bir yönetim için bu stratejik planlamayı oldukça önemsiyoruz. Bu nedenle 5 yılda ilçemize yapacağımız yatırım ve hizmetler konusundaki yol haritasını hazırlamak konusunda sizlerin görüşlerini almak için sizleri davet ettik. Stratejik planın sizlerin görüş ve beklentileri ile uyumlu olmasını hedefliyoruz. Görüş ve önerileriniz, kente yapılacak çalışmalardaki verimliliği arttırmaya yarayacak. Bu noktadaki ilgi ve desteğiniz için teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

 

İlçe sakinleri, görüş ve önerilerini dile getirdi

 

Toplantıda mahallelerinde yaşanan imar, kirlilik, su, yol ve altyapı  gibi sorunları dile getiren Edremitliler, 5 yıllık Stratejik Plana ilişkin görüş ve önerilerini de anlattı. Kadınlar ise kadın özgü çalışmalara ağırlık verilmesini talep etti.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.