Edremit Belediyesi seralarında üretim sürüyor

Edremit Belediyesi, seralarındaki sebze ve çiçek üretimini sürdürüyor. Belediye Eşbaşkanı Rabia Başak Koç ve belediye meclis üyeleri, seraları ziyaret ederek çalışmalar hakkında bilgi aldı, olgunlaşan ürünleri topladı.

Edremit Belediyesi seralarında üretim sürüyor
A+
A-

Edremit Belediyesi Bitkisel Üretim Merkezi’nde üretim sürüyor. Belediye Garajı’nda 4 dönüm üzerine 7 blok şeklinde kurulan serada yetiştirilen biber, domates, patlıcan ve salatalık gibi ürünler toplanmaya devam ediyor. İlk hasadı, geçtiğimiz ay yapılan sebzeler, ambalajlanarak satılıyor ve belediye için kaynak elde ediliyor.

Diğer taraftan belediye, ilçenin çiçeklendirme çalışmalarını da yine seralarda ürettiği çiçeklerle gerçekleştiriyor. Seranın bir bölümünde tıbbi aromatik bitkiler, mevsimlik çiçekler ve süs bitkileri yetiştiriliyor. Buradaki çiçek çeşitleri, ilçedeki park, refüj ve diğer yeşil alanlarında yıl boyunca kullanılıyor. Yılın belli dönemlerinde ürettiği sebze fidelerini halka ücretsiz dağıtan belediye, geçtiğimiz dönem fideleri satmış ve elde edilen geliri SMA hastalarının tedavisi için bağışlamıştı.

Edremit Belediyesi seralarında üretim sürüyor
Eşbaşkan Koç, serayı ziyaret etti

Belediye Eşbaşkanı Rabia Başak Koç, belediye eşbaşkan yardımcısı Zana Karakaya ve belediye meclis üyeleri, serayı ziyaret etti. Burada incelemelerde bulunan Koç ve beraberindeki heyet, süren çalışmalar hakkında bilgi aldıktan sonra olgunlaşan ürünleri topladı.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.