Edremit bayrama hazır

Edremit Belediyesi, 9 günlük bayram tatilinde yüzlerce ziyaretçiyi ağırlayacak ilçe sahili için bir dizi çalışma başlattı. Birçok birimin dahil olduğu bir koordinasyon kuran belediye, tatil boyunca sahillerin temizlik ve denetim çalışmalarını yoğunlaştıracak.

Edremit bayrama hazır
A+
A-

Edremit Belediyesi’nde tatil seferberliği

Van’ın Edremit Belediyesi, kentin önemli turizm merkezi olan ve her yıl binlerce yerli ve yabancı turisti ağırlayan ilçe sahillerini, 9 günlük kurban bayramı boyunca ziyaretçilere hazır halde tutmak için çalışma başlattı. Son günlerde yeşil alan, park ve mesire alanlarının bakım, düzenleme ve sulama çalışmalarını hızlandıran belediye ekipleri, buradaki temizlik çalışmalarını da sıklaştırdı.

 

Sahil temizliği ve düzenleme çalışmaları için koordinasyon kuruldu

Fen İşleri Müdürlüğü, Zabıta Müdürlüğü, Park ve Bahçeler Müdürlüğü ile Temizlik İşleri Müdürlüğü’nün aralarında bulunduğu bir koordinasyon kuran belediye, bayram tatili boyunca 150’ye yakın personel ve ilgili ekipmanla hizmet verecek.Sulama, temizlik ve çevre düzenleme çalışmalarının yanı sıra zabıta ekiplerinin devriyeleri de arttırılacak. Çalışmalar kapsamında kurban kesimleri denetlenecek, belirlenen kesim yerleri temiz tutulacak. Belediye veterinerleri de bu süreçte sokakta yaşayan hayvanlara yönelik çalışmalarını arttıracak.

Edremit bayrama hazır

Eşbaşkanlar Koç ve Komi: Tüm imkânları seferber edeceğiz

Çalışma ilgili açıklama yapan belediye eşbaşkanları Rabia Başak Koç ve Cemil Komi, ilçenin turizm potansiyeline dikkat çekti. Bayram boyunca bütün imkânları seferber edeceklerini ifade eden eşbaşkanlar, duyarlılık çağrısı da yaptı.

Eşbaşkanlar şöyle konuştu:” Yaz aylarında ilçe sahilimizde ve mesire alanlarımızda her hafta yüzlerce ziyaretçiye ev sahipliği yapıyoruz. Bayram tatilinde bu sayı elbette artacak. İl dışından da ilçemize gelecek olanlar olacak. Bizler de belediye olarak temizlikten diğer düzenlemelere bütün imkanlarımızı seferber ederek yurttaşlarımızın keyifli bir tatil geçirmeleri konusunda üstümüze düşeni yapacağız. Dört ayrı birimimiz tüm ekip ve ekipmanıyla seferber olacak. Bizler de meclis üyesi arkadaşlarımızla sık sık çalışmalara dahil olacağız. Aralıksız olarak çalışacağız elbette ama insanların da çevreyi temiz tutmaları konusunda biraz daha duyarlı olmasını bekliyoruz. Ortak değerimiz olan ilçemize, sahilimize ve doğamıza el ele vererek sahip çıkmamız gerekiyor.”

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.