Dr. Sebahattin Çelik’ten Van’a obezite mesajı

Türkiye’ki obeziteye dikkat çekmek için Edremit yürüyüş sahil bandında sağlık çalışanları ve hastalar “Obezite sağlık sorunudur. Sağlıklı beslen, hareketli yaşa, sağlığını koru” sloganıyla yürüyüş gerçekleştirildi.

Dr. Sebahattin Çelik’ten Van’a obezite mesajı
Yayınlama: 19.09.2024
Düzenleme: 19.09.2024
A+
A-

Van’da obeziteye dikkat çekildi!

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) tarafından yayınlanan Avrupa Obezite Raporu’na göre Türkiye’de yetişkinlerin yaklaşık yüzde 59’u aşırı kilo veya obezite sorunu ile karşı karşıya bulunuyor. Obezite görülme oranı erkeklerde yüzde 30, kadınlarda ise yüzde 40 civarında seyrediyor. Gerçekleştirilen yürüyüşte sağlıklı yaşam için daha fazla spor alanlarının oluşturulması gerektiğine de dikkat çekildi.

“SAĞLIKLI YAŞAM ALANLARI OLUŞTURULMALI”

Yürüyüş sonrası kısa bir değerlendirmede bulunan Sağlık Bilimleri Üniversitesi (SBÜ) Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi Genel Cerrahı Prof. Dr. Sebahattin Çelik, “Sağlık çalışanları ve hastalarla beraber yürüyüş gerçekleştirdik. Van’ın imarı ile ilgilenen yöneticilere seslenmek istiyorum. Van’da ciddi bir yürüyüş alanı, spor alanı ve bisiklet yolları eksik. Bisiklet ile işlerine gidip gelen ciddi bir kesim var. Bu alanların çoğaltılmasını istiyoruz” dedi.

Dr. Sebahattin Çelik’ten Van’a obezite mesajı

“OBEZİTE İLE MÜCADELENİN EN DOĞAL YOLU HAREKETLİ BİR HAYATTIR”

Prof. Dr. Sebahattin Çelik, konuşmasının devamında “Spor alanları artırılmalı, obezite, fazla kilolarla mücadelenin en doğal yolu hareketli bir hayattır. Bu anlamda Van’ın doğası uygun. Tek sorun çarpık yapılaşmanın olması. Hareketli spor yapmak isteyen insanlara alan bırakılmaması ve her tarafın betonarme binalar ve araçlarla doldurulması…. Böyle bir şehirleşme olmaz. Şehirleşme kötü olunca da sağlımız bozuluyor. Yetkililerden daha sağlıklı kentler istiyoruz” ifadelerine yer verdi.

Kaynak: Wanhaber


Otlu peynir ve tuzlu balık tüketimi hipertansiyon riskini artırıyor

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.