Deprem Bölgesi İçin Sıkça Sorulan Sorular ve Cevapları

Yaşanılan depremin ardından akılınıza takılan sorular olabilir? AFAD, deprem bölgesi için vatandaşların sık sık sorduğu soruların cevaplarını verdi.

Deprem Bölgesi İçin Sıkça Sorulan Sorular ve Cevapları
Yayınlama: 14.02.2023
Düzenleme: 14.02.2023
A+
A-

Deprem bölgelerinden ayrıldığımda, hak kaybına uğrar mıyım?

  • Deprem bölgelerinden kendi imkanlarıyla veya AFAD koordinasyonunda tahliye olan vatandaşlarımız için herhangi bir hak kaybı söz konusu değildir.

 

Depremzedeyim, nasıl tahliye olabilirim?

  • Deprem bölgesindeki tahliye işlemleri AFAD koordinasyonunda Jandarma Genel Komutanlığı iş birliği ile yürütülmektedir. Tahliye Toplanma Alanlarına giden vatandaşlarımız karayolu, demiryolu, denizyolu veya havayolu ile tahliye edilmektedir.

 

Deprem bölgesinden tahliye olduktan sonra, gittiğim ilde barınma imkanına sahip olabilir miyim?

  • Deprem yaşanan illerden kendi imkânlarıyla veya AFAD aracılığıyla ayrılmak isteyen vatandaşlarımıza, Tahliye Toplanma Alanlarına bildirim yapmaları halinde, yönlendirildikleri ilde barınma imkanı sağlanmaktadır.

Depremzede olduğuma ilişkin bir AFAD kartı almam gerekli midir?

  • AFAD Tahliye Toplanma Alanlarına; başvuru esnasında afetzedelerin durumunu gösterir bir belge talep edilmemektedir. Başvuru sonrasında AFAD tarafından herhangi bir belge veya kart düzenlenmemektedir.

Deprem bölgesinden kendi imkanlarımla ayrıldım, barınma ihtiyacımın karşılanabilmesi için depremzede olduğumu nasıl kanıtlarım?

  • AFAD Tahliye Toplanma Alanlarına başvuru yapmadan kendi imkanlarıyla ayrılmış olan vatandaşlarımız, gittikleri ilde barınma talep etmeleri durumunda Valiliklere veya Kaymakamlıklara başvurarak konaklama imkanından yararlanabilecektir.

 

Depremden etkilenen yapılara ilişkin hasar durumunu nereden öğrenebilirim?

  • Binanızın hasar durumuna ilişkin bilgileri; http://hasartespit.csb.gov.tr adresinden öğrenebilirsiniz.

 

Afetler sonrası konutum hasar gördü, hak sahipliği işlemleri için ne yapmalıyım?

  • Hak sahipliği işlemleri hasar tespit çalışmaları tamamlandıktan sonra başlayacaktır. Bu işlemler e-Devlet üzerinden “AFAD Afetzede Hak Sahipliği Başvurusu” adıyla açılacak olan bağlantıdan yapılacaktır.

Kaynak: VANDAHABER

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.