Birçok ilde ders saatleri değişti! Van’da ne zaman değişecek

Türkiye’de kalıcı yaz saati uygulamasının devam etmesi nedeniyle, öğrenciler için yeniden kış saatine geçilmesi tartışmaları kamuoyuna yansımıştı. Peki, Van’da ders saatleri kısalıyor mu, uzuyor mu? Van’da okul başlama ve bitiş saati kaç olacak? İşte, o konu hakkında ayrıntılı bilgiler.

Birçok ilde ders saatleri değişti! Van’da ne zaman değişecek
Yayınlama: 19.10.2024
Düzenleme: 19.10.2024
A+
A-

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in imzasıyla dün 81 ildeki eğitim ve öğretim kurumlarına gönderilen genelgede, gün ışığından daha fazla yararlanmak amacıyla bütün yurtta uygulanan mevcut ileri saat uygulamasının sürdürülmesinin kararlaştırıldığı hatırlatılmış ve ders saatlerinin bu doğrultuda belirlenmesi gerektiği vurgulanmıştı.

DERS SAATLERİ 35 DAKİKAYA İNDİRİLDİ

İlk olarak haekete geçen İstanbul Valiliği, MEB genelgesine istinaden 34 ilçede ikili eğitim yapılan okullarda ders saatlerini değiştirdi. Söz konusu okullarda 40 dakikalık ders saatleri 35 dakikaya indirildi.

İstanbul'da 34 ilçede ders saatleri değişti

Van’da öğrenci ve veliler tarafından merakla beklenen ders saatleri konusunda henüz resmi bir açıklama yapılmadı. İl genelinde okulların başlama ve bitiş saatlerinde yapılacak olası değişiklikler, öğrencilerin ve velilerin eğitim hayatını yakından ilgilendiriyor.

Milli Eğitim Bakanlığı’nın 81 il valiliğine gönderdiği genelgede, ders saatlerinin belirlenmesinde il bazlı değerlendirmelerin yapılacağı belirtilmişti. Bu durum, Van’da da ders saatlerinde düzenlemelere gidilebileceği beklentisini artırmıştı. Ancak, şu ana kadar Van Valiliği veya İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nden konuyla ilgili net bir açıklama gelmedi.

Öğrenci ve veliler, sosyal medya ve diğer platformlarda ders saatleri konusunda gelişmeleri yakından takip ediyor. Resmi bir duyuru yapılıncaya kadar belirsizlik devam edecek gibi görünüyor.

OKULLAR KAÇTA BAŞLAYACAK VE KAÇTA BİTECEK?

İl il okul başlama ve bitiş saatleri henüz belli olmadı.

MEB tarafından gönderilen genelge sonrası okul saatlerinin illere göre değişmesi bekleniyor. Konuyla ilgili valilik açıklamalarının takip edilmesi önem arz ediyor.

İllere göre ders saatlerinin ve okul saatlerinin değişmesi durumunda il il okul saatleri haberimize eklenecektir.


Van’da acı olay! Köpeğe çarpmamak için hayatından oldu

Kaynak: VANDAHABER

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.