Beyrut ateş altında: Füzeler peş peşe ateşlendi…

İsrail’in Gazze Şeridi’ni işgal ettiği kanlı savaşta son dakika gelişmeleri yaşanmaya devam ediyor. İsrail, Beyrut’ta çok sayıda hedefi havadan vurdu. Lübnan’ın güneyinde de İsrail ordusu ve Hizbullah arasındaki çatışmalar yoğunlaştı.

Beyrut ateş altında: Füzeler peş peşe ateşlendi…
Yayınlama: 07.10.2024
Düzenleme: 07.10.2024
A+
A-

İsrail’in Gazze Şeridi’ni işgal ettiği kanlı savaşta son dakika gelişmeleri yaşanmaya devam ediyor. Diğer yandan Lübnan cephesinde ise şiddetli çatışmalar ve hava saldırıları var. Orta Doğu’yu ateşe atan savaşın tüm detaylarını canlı blog sayfasına taşıyoruz.

00:3307 Ekim 2024HİZBULLAH HAYFA’YI VURDU

CNN Türk muhabiri Emrah Çakmak Hizbullah’ın Hayfa’yı vurduğunu açıkladı. İşte o açıklamalar;

Şu anda dakikalar önce, Tel Aviv’de heronların arka arkaya, kuzeye ilerlediklerini buradan takip edebiliyoruz ama Hizbullah kanadından da aynı dakikalarda Hayfa’ya atış gerçekleştirildi. Arka arkaya ve Hayfa’nın hedef alındığı yerlerden bir tanesi de büyük bir gürültüyle patladı ve bir apartmanın hedef alındığı bilgisi İsrailli kaynaklar tarafından aktarılıyor. Ölü ya da yaralı yok deniyor ama güvenlik kamera görüntüsünde bir anda büyük bir patlama gerçekleşiyor ve etrafta, yolda, apartmanların olduğu yerde her yer tuzla buz oluyor. Arka arkaya sirenler çaldı. Demir kubbe sisteminin durduramadığı ve durduramadığı gibi de apartman hedef alındı. Büyük bir gürültü ile patlama gerçekleşti. Ardından patlamayla birlikte apartmanın yaşam alanının olduğu yerde evlerin önündeki otomobillerin de zarar gördüğü söylendi.

00:2507 Ekim 2024İRAN’DAKİ UÇUŞLAR YENİDEN BAŞLADI

İran’da akşam saatlerinde iptal edildiği duyurulan uçuşların “güvenli koşulların sağlanmasının ardından” yeniden başlatıldığı bildirildi.

İran devlet televizyonunun haberinde İran Sivil Havacılık Kurumunun, “uygun ve güvenli uçuş koşullarının sağlanmasının ardından” daha önce duyurulan tüm kısıtlamaları kaldırdığı belirtildi.

Tahran Uluslararası İmam Humeyni Havalimanı’ndan uçuşlara izin verildiği kaydedildi.

Haberde, “Şu anda, iç ve dış hat uçuşları için hiçbir kısıtlama yok.” ifadesine yer verildi.

​​​​​​​İran Sivil Havacılık Kurumu, “operasyonel kısıtlamalar” nedeniyle planlanan uçuşların akşam 21.00 ile 7 Ekim Pazartesi 06.00 saatleri arasında iptal edildiğini duyurmuştu.


00:2407 Ekim 2024CNN TÜRK CANLI YAYININDA BOMBALANMA ANI

CNN Türk Özel Haberler Şefi Fulya Öztürk, bölgede canlı yayında son durumu aktarırken İsrail’in Beyrut’u bombaladığı anlar kameralara yansıdı.


00:2307 Ekim 2024İSRAİL BEYRUT’U BOMBALIYOR

İki hava saldırısı gerçekleştirildi. Beyrut’un güneyine Dâhiye bölgesinde patlama sesleri duyuldu.

Saldırılar gece 11 gibi başlıyor ve sabah 3-4’e kadar devam edebiliyor. Dün de öyle oldu, kesintisiz, arda arda, neredeyse her 5 dakikada bir noktayı vurdular. Dün de yine kaçışanlar oldu. Araçlarına eşyalarını yükleyip veya birkaç parça eline eşya alıp, evinden çıkan, Dahiye bölgesinden çıkan insanları gördük. Şimdi bir ışık hüzmesi gördük. Burada yine bomba sesleri çok net bir şekilde duyuldu, yankılandı. İki saldırı gerçekleşti, iki hava saldırısı. Bu gece de yine çok sıcak dakikalar yaşanıyor. İsrail’in saldırıları başladı.

00:2007 Ekim 2024İSRAİL: BİRAZDAN BEYRUT’U VURACAĞIZ

CNN Türk Özel Haberler Şefi Fulya Öztürk son dakika gelişmesini böyle duyurdu; İsrail Sözcüğü’nden bir uyarı geldi. Bu daha önce de zaten İsrail’in yapmış olduğu uyarı bölgelerindendi ve defalarca vuruldu İsrail tarafından. Yine aynı nokta uyarı olarak gösterildi. Yani bu bölgeyi boşaltın denildi. Burjen Baraj bölgesi, Güney Barniyo sakinlerine, özellikle haritalarda belirtilen binalarda ve onlara bitişik olanlarda acil bir uyarıdır başlığıyla paylaşıldı. Bu uyarı ve haritada verildi hangi noktalar olduğuna dair, hangi noktaları vuracaklarına dair. Kendi güvenliğiniz ve aile üyelerinizin güvenliği için bu binaları ve bitişiğindekileri derhal tahliye etmeli ve bunlardan en az 500 metre mesafe uzak durmalısınız denildi. Dün de yine bu saatlerde bir uyarı verilmişti. Dün Beyrut çok zor bir gece geçirdi. Son zamanların en büyük saldırısıydı. Dün geceki o saldırılar sadece gece saatlerinde 30’dan fazla hava saldırısı düzenledi İsrail.


00:1807 Ekim 2024İSRAİL BİR BÖLGEYİ DAHA ASKERİ BÖLGE İLAN ETTİ

İsrail, Lübnan sınırındaki Manara, Yiftah ve Malkia topluluklarının bulunduğu bölgeyi askeri bölge ilan etti. İsrail’in Lübnan sınırındaki askeri bölge sayısı 3’e yükseldi.

İsrail’in Lübnan’a yönelik kara ve hava saldırıları devam ederken, Lübnan sınırındaki Manara, Yiftah ve Malkia topluluklarının bulunduğu bölge askeri bölge ilan edildi. İsrail’in Lübnan sınırındaki askeri bölge sayısı 3’e yükseldi.

İsrail ordusu, söz konusu kararın Lübnan’daki kara operasyonları sırasında yapılan yeni bir değerlendirmenin ardından alındığını açıkladı.


00:1507 Ekim 2024İSRAİL SURİYE’DE HUMUS’U VURUYOR

İsrail Suriye’nin Humus kentinde ikinci saldırıyı gerçekleştirdi. Sabah saatlerinde de Humus’u hedef almışlardı.

CNN Türk muhabiri Emrah Çakmak son dakika gelişmeyi böyle duyurdu; İsrail Suriye’nin Humus kentinde sabah saatlerinde bir yeri hedef almıştı. Şimdi ikinci saldırıyı yapıyorlar ve bu son dakika gelişmesi olarak haber kanalları tarafından duyurulmaya başlandı. İsrail haber kaynakları bunu paylaşıyor. Neden orayı hedef alıyor diye soracak olursanız. Orada üç aracın bombalandığını söyleyelim. Bu dakikalarda bir kez daha bombalanıyor. Humus kentinden kalkan yardım uçakları Lübnan’a ulaşacaktı. İsrail ordusu şu anda Suriye’de bir operasyon başlatmış durumda. Hava saldırısıyla Humus kentinde sabah ve öğle saatleri arasında Eserye bölgesini bombaladı. Şu dakikalarda bir kez daha Humus kentini hedef alıyor.


00:1007 Ekim 2024LÜBNAN’A İNSANİ DESTEĞİN ARTIRILMASI ÇAĞRISI

Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiseri (BMMYK) Filippo Grandi, uluslararası toplumun Lübnan’daki ihtiyaç sahipleri için insani desteği artırması gerektiğini bildirdi.

Grandi, İsrail’in saldırılarını sürdürdüğü Lübnan’a yönelik ziyaretine ilişkin X’ten paylaşımda bulundu.

İlk olarak saldırılar nedeniyle yerinden edilmiş ailelerle bir araya geldiğini belirten Grandi, Beyrut’taki okullarda kalan yerinden edilmiş ailelerin, en çok hava saldırılarının durması ve evlerine güvenli şekilde dönebilmeyi istediğini kaydetti.

Grandi, “Lübnan’da acilen ateşkese ihtiyaç var. Bu arada uluslararası toplum, ihtiyaç sahiplerine insani desteğini artırmalı.” ifadesini kullandı.

Daha sonra Lübnan Başbakanı Necip Mikati ile görüşmesine dair paylaşım yapan Grandi, Mikati ile BMMYK’nin dayanışmasını ifade etmek ve Lübnan’daki çatışmadan etkilenenlere nasıl destek verileceğini görüşmek üzere bir araya geldiğini belirtti.


Van Gelincik sınır kapısı için anlaşma tamam

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.