Bakanlık’tan ekmekte fahiş fiyat artışına ceza

Ticaret Bakanlığı, temel gıda maddesi olan ekmeğin fiyatında yaşanan haksız artışlara karşı sert önlemler almaya devam ediyor.

Bakanlık’tan ekmekte fahiş fiyat artışına ceza
Yayınlama: 07.10.2024
A+
A-

Ticaret Bakanlığı’ndan Ekmek Fiyatlarına Müdahale

Ticaret Bakanlığı, temel gıda maddemiz olan ekmeğin fiyatlarında yaşanan aşırı artışlara karşı harekete geçti. Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, ekmek fiyat tarifesini aşan işletmelere 100 bin TL ile 1 milyon TL arasında değişen idari para cezaları uygulandığı belirtildi.

Esnafın Zam Talebi Reddedildi

Bazı esnafların artan maliyetler gerekçesiyle ekmek fiyatlarına zam yapma talebi olmasına rağmen, Bakanlık bu talebi reddetti. Bakanlık açıklamasında, ekmek fiyatlarındaki spekülatif hareketlerin toplumun genel refahını doğrudan etkilediği vurgulandı.

Fiyat Tarifeleri ve Denetimler

Ekmek fiyat tarifelerinin ticaret ve esnaf odaları tarafından belirlendiği ve bu tarifelerin ekmeğin azami satış fiyatını belirlediği ifade edildi. Bakanlık, fiyat tarifelerine uyulmaması durumunda şikayetleri değerlendirerek gerekli denetimleri gerçekleştiriyor.

Van’da 10’uncu gün! Rojin hala yok

Ağır Cezalar Uygulandı

Fahiş fiyat uygulamalarında bulunan işletmelere yönelik olarak Haksız Fiyat Değerlendirme Kurulu tarafından yapılan değerlendirme sonucunda ağır cezalar uygulandı. İstanbul başta olmak üzere Türkiye genelinde pek çok ilde ekmek fiyat tarifesini aşan işletmelere idari para cezaları kesildi.

Vatandaşın Menfaati Öncelikli

Bakanlık açıklamasında, halkın temel gıda maddesi olan ekmeğe erişiminin kolaylaştırılması ve haksız kazanç elde edilmesinin önlenmesi için çalışmaların aralıksız sürdürüleceği belirtildi.

Bakanlıktan yapılan açıklamda:

Ticaret Bakanlığı’nın ekmek fiyatlarına yönelik aldığı kararlar, vatandaşın temel gıda maddelerine erişimini daha uygun hale getirecek ve haksız rekabeti önleyecektir. Bakanlık, bu konudaki hassasiyetini göstererek vatandaşların mağduriyet yaşamasını engellemeyi hedefliyor.

Ticaret Bakanlığı, ekmek fiyat tarifesini aşan iş yerlerine 100 bin liradan 1 milyon liraya kadar idari para cezası uygulandığını bildirerek, “Halkımızın temel gıdası olan ekmek konusunda herhangi bir haksız kazanç veya fırsatçılığa müsamaha gösterilmeyeceğinin altını çizmek isteriz.” ifadesini kullandı.

“İstanbul başta olmak üzere 81 ilimizde ekmek fiyat tarifesini aşan uygulamalar neticesinde, ekmek satışı yapan iş yerlerine 100 bin liradan 1 milyon liraya varan tutarlarda idari para cezaları uygulanmaktadır.


Van Gelincik sınır kapısı için anlaşma tamam

Kaynak: VANDAHABER

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.