Bakan Tekin’den müjde! Atamalar için süre verdi!

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin yargıya taşınan mülakat kararıyla ilgili son dakika gelişmesi paylaştı. Atama için bekleyen 20 BİN öğretmen için 1 aylık süre detayı ne ifade ediyor? İşte ayrıntılar

Bakan Tekin’den müjde! Atamalar için süre verdi!
Yayınlama: 15.09.2024
A+
A-

Kabine toplantısı gerçekleştikten sonra Bakan Tekin atamalarla ilgili ilk kez konuştu. 20 bin öğretmen atamasına yönelik tüm süreçlerin bakanlık tarafından tamamlandığını ancak mülakat konusunun mahkemeye taşınmasından dolayı sürecin uzadığını ifade etti.

Danıştayda devam eden kararın iptali bekleniyor ya da yürütmenin durdurulması gerekiyor. Bakanlık bu konuda “savunmamızı verdik” diyerek bekleme sürecinde olunduğunu ifade etti.

Hatta o konuşmanın devamında kamuoyu tarafından ilginç karşılanan bir ayrıntıya da yer verdi. Danıştayda ilk başvuru yapıldığında yanlış daireye yönlendirilme yaşanmıştı. Bu sebeple bir vakit kaybı olduğunu dile getiren Bakan Tekin, süre vermeyi de ihmal etmedi.

  • Bu tarz bir dava açıldığında bir ay gibi sürede karar çıkması bekleniyor. “Ne kadar erken karar verilirse bizim için o kadar iyi olacak” diyerek 1 aylık kritik sürecin başladığını da işaret etti. Süreçte beklendiği gibi bir karar çıkarsa 2024 öğretmen atamalarının önümüzdeki ay ortasında yani 15 Ekim itibariyle tamamlanmış olması ve öğretmenlerin öğrencileri ile buluşması bekleniyor.

Öğretmen Meb

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.