ATM cihazlarının bozulmasının sırrı!

Fibabanka Genel Müdürü Ömer Mert, katıldığı Bloomberg HT yayınında, bankacılık sektöründe yaşanan nakit işlemlerindeki zorluklara dikkat çekerek, daha büyük banknot ihtiyacının acil bir gereklilik olduğunu vurguladı. Mert, özellikle enflasyonun etkisiyle 200 TL’lik en büyük banknotun artık yetersiz kaldığını belirtti.

ATM cihazlarının bozulmasının sırrı!
Yayınlama: 22.10.2024
A+
A-

Türkiye’de enflasyonun geldiği noktayı en iyi özetleyen bugün katıldığı bir canlı yayında konuşan FİBA Bank Genel Müdürü Ömer Mert oldu. Mert 200 TL’den daha büyük banknotlara ihtiyaç olduğunu vurgulayarak ATM’lerin bütün gün para saymaktan bozulmasından şikayet etti. Ömer Mert’in verdiği bir başka örnek de çok çarpıcı idi: “Ev alımı-satımı olduğunda şubelerde bütün gün para sayılıyor.”

Fibabanka Genel Müdürü Ömer Mert: “Daha büyük banknotlara ihtiyaç var, ATM’ler para saymaktan bozuluyor”

Mert, şubelerde ve ATM’lerde yaşanan operasyonel yükün arttığını dile getirerek, büyük nakit işlemlerinin bankacılık sisteminde ciddi sıkıntılar oluşturduğunu söyledi.

“ATM’ler para saymaktan bozuluyor”

Ömer Mert, ATM’lerin büyük nakit işlemlerinde zorlandığını ve bu durumun cihazların performansını olumsuz etkilediğini ifade etti. “Daha büyük banknotlara yüzde 100 ihtiyaç var. ATM cihazları para saymaktan bozulmaya başladı, artık bazı banknotları da yerleştiremiyoruz” diyen Mert, şubelerde de müşterilerin para işlemlerinde büyük zorluklar yaşandığını belirtti. Bu nedenle müşterileri ATM’lere yönlendirdiklerini, ancak bu çözümün de başka problemler doğurduğunu söyledi.

 

“Bütün gün para sayılıyor”

Mert, özellikle büyük meblağlarda nakit işlemler söz konusu olduğunda, şubelerde para sayma sürecinin tüm günü kaplayabildiğini dile getirdi. Özellikle emlak alım satım işlemlerinde birden fazla cihazın kullanılarak para sayımı yapıldığını, bu durumun ise ciddi bir operasyonel yük oluşturduğunu belirtti. Yasal düzenlemelerin zaman aldığını vurgulayan Mert, büyük banknot ihtiyacının kısa vadede çözülmesi gereken bir sorun olduğunu sözlerine ekledi.


Van’da Kar Alarmı Verildi: Vatandaşlar Tedbiri Elde Etsin

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.