Asgari ücrete ne kadar zam yapılacak?

Ocak ayı yaklaştıkça milyonlarca çalışan ve emekli yapılacak zamma dikkat kesildi. SGK Başuzmanı İsa Karakaş emeklileri üzecek haberi verirken “Asgari ücrete ne kadar zam yapılacak?” sorusuna da rakam telaffuz edip “Kesin konuşuyorum” dedi.

Asgari ücrete ne kadar zam yapılacak?
Yayınlama: 30.09.2024
Düzenleme: 30.09.2024
A+
A-

Uzman isim ‘Kesin konuşuyorum’ deyip rakam verdi

Yeni yıla sayılı günler kala yapılacak zam merak konusu oldu.  Aralık ayında toplanacak olan Asgari Ücret Tespit Komisyonu ay sonuna kadar 4 toplantı gerçekleştirecek ve ay sonunda nihai karar verilecek.

ASGARİ ÜCRET NE KADAR OLACAK?

Milyonlarca vatandaş “Yeni asgari ücret ne kadar olacak?” sorusuna cevap ararken, uzman isimden dikkat çeken bir açıklama geldi. TGRT Haber’e konuşan SGK Başuzmanı İsa Karakaş, emeklileri üzecek haberi verip asgari ücret zammı için net konuştu. Özellikle memur emeklilerinin enflasyonun altında ezildiğini söyleyen Karakaş, yılbaşında da benzer bir sahnenin gerçekleşeceğini açıkladı.

Altın fiyatlarındaki fırtına için dikkat!

EMEKLİ ZAMMI NE KADAR OLACAK?

Milyonlarca memur emeklisi ise SGK-BAĞKUR emeklisinin alacağı zamma ilişkin Karakaş şunları söyledi: Yüksek ihtimalle memur emeklileri yüzde 10’u geçmeyecek bir zam alacaklar. SSK ve BAĞKUR emeklileri ise yüzde 15’i geçmez bir zam alır. Maksimum bu oranları görecek.

 

EMEKLİ TABAN MAAŞ NE KADAR OLACAK?

Emeklilerin taban maaşı ise maksimum 15 bin lirayı görür. Maliye politikalarını okuyoruz, ekonomi yönetiminin sıkı duruşunu görüyoruz. Enflasyonla mücadele 2025’te olacağı için 15 bini geçmeyecek.

Asgari ücret temmuzda artırılmadı. İşverenin ne diyeceği de önemli, işverenin 500 dolar sınırı var. Asgari ücret 22.500 lirayı geçmeyecek, kesin konuşuyorum. 20 bin ile 22.500 arası bir rakamdan bahsediyorum.

Kaynak: Türkiye Gazetesi


Vatandaşlar TÜVTÜRK’ü şikayet etmeye başladı

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.