Amerikalılar neden evlerinde çamaşır makinesi kullanmıyor?

Günlük yaşantımızın vazgeçilmez yardımcılarından çamaşır makineleri, evimizde en sık kullandığımız eşyalar arasında yer alıyor. Türkiye’de ve Avrupa’da yaygın olan bu durum, ABD’de ise oldukça farklı şekilde uygulanmakta. Amerika’daki evlerde çok nadir çamaşır makinesi kullanılırken, öğrenenleri şaşırtan bu durumun tarihsel bir sebebi bulunuyor.

Amerikalılar neden evlerinde çamaşır makinesi kullanmıyor?
Yayınlama: 22.10.2024
A+
A-

Günümüzde birçok insan için çamaşır makinesinin olmadığı bir hayat düşünülemez.

Kirli çamaşırların temizlenmesinde hem zamanımızdan tasarruf etmemizi sağlayan hem de enerjimizi korumamıza yardımcı olan çamaşır makineleri, Asya, Orta Doğu ve Avrupa toplumları tarafından en çok tercih edilen teknolojik aletler arasında yer alıyor. Buna karşın dünyanın en gelişmiş ülkelerinden biri olan ABD’de, evlerde çamaşır makinesine rastlamak oldukça ender görünen bir durum.

NEDEN AMERİKALILAR EVLERDE ÇAMAŞIR MAKİNESİ KULLANMIYOR?

Elbette bu durum, ABD’de çamaşır makinelerinin kullanılmadığı anlamına gelmiyor. Ancak bu ülkede yaşayan milyonlarca vatandaş, yıkama işlemleri için onlarca yıldır kullanılan çamaşırhaneleri tercih etmekte. ABD’de 1930’lu yıllarda başlayan toplu çamaşırhane furyası, günümüzde herhangi bir ihtiyaç olmamasına karşın etkin olarak kullanılmaya devam ediliyor.

Amerikalılar neden evlerinde çamaşır makinesi kullanmıyor?

ABD vatandaşları, ekonomik sebeplerden ötürü olmasa da, aileden kalan geleneksel alışkanlıklar nedeniyle evlerinde çamaşır makinesi kullanmamayı tercih ediyor. Bu durumun arkasında yatan temel faktörler ise öğrenenleri şaşırtmakta.

İlk olarak ABD’de ortaya çıkan yaklaşık 100 yıllık bu kültür, çamaşırhanelerin çok ucuza hizmet vermesine neden olmakta. Amerikan vatandaşları genel olarak para biriktirmeye eğilimli olduklarından, makine için birden yapılacak harcama yerine küçük küçük ödemelerle çamaşırhanelere yönelmek bir avantaj olarak değerlendiriliyor. Ayrıca makineler için evlerde ayrılacak alan, harcanacak elektrik ve su bedelleri de çamaşırhane kullanılarak masraflar listesinden düşülmekte.

 

EVLERDE ÇAMAŞIR MAKİNESİ KULLANMAK YASAK

Öte yandan farklı ülkelerden ABD’ye gelen göçmenlerin büyük bölümü, evinde bir çamaşır makinesi kullanmak istese bile buna engel olan maddeler yer alabiliyor. Kira sözleşmelerin önemli bölümünde, evde çamaşır makinesi kullanımına yasak getiren maddeler yer almakta.

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.