Akdamar Adası şimdi daha güzel

Akdamar Adası, Van Gölü’nün ortasında bulunan, 10. yüzyılda inşa edilmiş bir Ermeni kilisesi ve manastırına ev sahipliği yapan bir adadır. Ada, doğal güzelliği ve tarihi önemi ile Van’ın en önemli turistik cazibe merkezlerinden biridir.

Akdamar Adası şimdi daha güzel
Yayınlama: 26.12.2023
A+
A-

Geçtiğimiz yıl, Akdamar Adası’nın gece ışıklandırılması projesi hayata geçirildi. Proje kapsamında, adanın kilisesi, manastır kalıntıları ve çevresi Van Valisi Ozan Balcı talimatıyla LED ışıklarla aydınlatıldı. Işıklandırma projesi ile adanın gece görünümü daha ihtişamlı ve görkemli bir hale geldi.

Van Kalesi’nin ışıklandırılmasının ardından Van Gölü’nde bulunan Akdamar Adası’nı ışıklandırılarak yeni haline büyük beğeni topladı.

Akdamar Adası’nın gece ışıklandırılması, yerli ve yabancı turistler tarafından büyük beğeni topladı. Ada, gece ayrı bir güzelliğe bürünerek, ziyaretçilerine eşsiz bir görsel şölen sunuyor.

Akdamar Adası’nın ışıklandırılması ile ilgili görüşler

Akdamar Adası’nın gece ışıklandırılması, hem yerel halk hem de ziyaretçiler tarafından olumlu karşılandı. Yerel halk, ışıklandırmanın adanın turizm potansiyelini artıracağına inanıyor. Ziyaretçiler ise, adanın gece görünümünün çok etkileyici olduğunu söylüyor.

Akdamar Adası’nın ışıklandırılması ile ilgili bazı görüşler şunlardır:

  • “Akdamar Adası’nın gece ışıklandırılması, adanın güzelliğini ve ihtişamını daha da ortaya çıkardı. Artık ada, gece ayrı bir güzelliğe bürünerek, ziyaretçilerine eşsiz bir görsel şölen sunuyor.”
  • “Akdamar Adası’nın ışıklandırılması, adanın turizm potansiyelini artıracak. Gece ışıklandırılmış Akdamar Adası, yerli ve yabancı turistlerin ilgisini daha da çekecektir.”
  • “Akdamar Adası’nın gece görünümü çok etkileyici. Özellikle Van Gölü’nün maviliği ile birlikte çok güzel bir manzara oluşturuyor.

 

Kaynak: VANDAHABER

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.