AK Partili Kurtulmuş’a canlı yayında Erdoğan’ın 13 yıl önceki videosu soruldu

2023 seçimleriyle ilgili açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın son kez aday olacağını açıklaması gündeme bomba gibi düştü. Olayın yankıları sürerken AK Parti Grup Başkanvekili Numan Kurtulmuş’a konuk olduğu canlı yayında dikkat çeken bir soru yöneltildi.

AK Partili Kurtulmuş’a canlı yayında Erdoğan’ın 13 yıl önceki videosu soruldu
Yayınlama: 13.12.2022
A+
A-

NTV canlı yayınında gündemdeki konulara ilişkin soruları yanıtlayan AK Parti Grup Başkanvekili Numan Kurtulmuş’a, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “2023 yılında son kez adayım” şeklindeki çıkışı soruldu.

Moderatörün “Seçim süreçlerinde daha önce de Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın benzer açıklamaları oldu. Muhalefette bu videoları arka arkaya paylaşıyor. Bununla ilgili neler söylemek istersiniz?” şeklindeki sorusuna Kurtulmuş “Cumhurbaşkanımız ikinci kez Cumhurbaşkanı seçilecek. Mevcut anayasaya göre Cumhurbaşkanımızın üçüncü kez seçilmesi mümkün değil. Anayasaya buna müsaade etmiyor. Kast ettiği budur. Cumhurbaşkanımız bir fani olduğunu ve hepimizin bir ömrü olduğunu toplantılarında da sık sık söyler. Hangi makamda, mevkide olursak olalım bunu milletimizin ve insanlarımızın hayrına, ümmetin hayrına kullanacağız der. Yetkinin de bir süresi var. Cumhurbaşkanımız hem burada anayasadaki kısıdı ifade ediyor, hem de ömrünün sonuna kadar milletimiz için canla başla çalışacağını söylüyor. Siyaseten bir veda değil bu. Cumhurbaşkanı’nın söylemediği sözler üzerinden bir şeyler söylemek spekülasyon olur ” yanıtını verdi.

Kurtulmuş’un açıklamalarından satırbaşları; CİNSEL İSTİSMAR VAKASI

“Büyük bir ahlaksızlık. Suçluların cezalandırılmasını temin etmek lazım. Bu mahkeme ile ilgili özel bir gizlilik kararı olmamış. Ama ne yazık ki konu şimdi ortaya çıkıyor. Sonuna kadar bu olayın takipçisi olacağız. Şunu da belirtmek gerekiyor ki, bazı çevreler bunu siyaset aracı yapmamalı. Dini değerler üzerinde yıpratmaya kalkmak doğru değil. Bu mesele partilerin değil, 85 milyonun meselesidir. Dava mümkün olduğu en yakın tarihe çekilmelidir. Örtbas söz konusuysa ortaya çıkması lazım. Hassasiyet gereken bir konu hakkında en kısa zamanda karar verilmelidir. Sanıkların tutuksuz ya da tutuklu yargılanmasına da mahkeme karar verir.

EYT’DE YAŞ SINIRI OLACAK MI?

“EYT ile ilgili nihai noktaya geliyoruz. Yaş sınırıyla ilgili de bakanlığımız çalışıyor. Popülizm değil, doğru olanı yapmaya çalışıyoruz. Biz kararlarımızı verirken doğru olanı yapmaya çalışıyoruz. Asla oy oranı yaparak iş yapsaydık biz 20 yıldır iktidarda olmazdık.”

ASGARİ ÜCRET ZAMMI

“Başından itibaren söylenen bir söz var. Bu da vatandaşımızı enflasyona ezdirmeyeceğiz. Komisyonlar da toplantılarını gerçekleştiriyor. Eminim ki tatmin edici bir sonuç çıkacaktır. Devlet, işveren ve işçi diyalogla buraya kadar geldi. Asgari ücret artışı işverene sıkıntı yaratmayacaktı.”

Kaynak : Haberler.com

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.