Valilik Uyardı! Vanlılar Kar Yağışına Hazır mı?

Van’da hava sıcaklıklarının hızla düşmesiyle birlikte kış mevsiminin etkileri kendini göstermeye başladı. Van Valiliği tarafından yapılan açıklamada, il genelinde beklenen yoğun yağışlara karşı vatandaşlar uyarıldı.

Valilik Uyardı! Vanlılar Kar Yağışına Hazır mı?
Yayınlama: 21.10.2024
A+
A-

Yüksek Kesimlerde Kar Yağışı, İl Çevrelerinde Karla Karışık Yağmur

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 21 Ekim pazartesi hava durumu raporunu yayımladı. Meteorolojik verilere göre, Van’da bugün (Pazartesi) sabah saatlerinden itibaren yağışların etkili olması bekleniyor. Yüksek kesimler (2000 metre ve üzeri) için kar yağışı uyarısı yapılırken, il çevrelerinde ise yağmur ve karla karışık yağmur bekleniyor.

Valilik Uyardı! Vanlılar Kar Yağışına Hazır mı?

Valilikten yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Pazartesi (bugün) sabah erken saatleden itibaren, Van ili çevrelerinde beklenen yağışların düşük sıcaklıkla birlikte yağmur ve aralıklı karla karışık yağmur; yüksek kesimlerinde ise (2 bin metre ve üstü) yağışların kar yağışı şeklinde olması beklenmektedir”

Van’da Kışın İzleri: Yoğun Kar Yağışı Uyarısı

“Yağış anında ağaç devrilmesi, görüş mesafesinde azalma, yerel dolu yağışı, yıldırım düşmesi, su baskını, sağanak yağış geçişlerinde Van gölündeki teknelerin kuvvetli rüzgar ve yağış anında dalga yükselmesine karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir. Vatandaşlarımıza saygıyla ve önemle duyurulur”denildi.


BAŞKA HABERE BAK


SGK erken emeklilik hangi meslek gruplarını kapsıyor

Kaynak: HABER MERKEZİ

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.