İşte Türkiye’de suç oranı en düşük 10 şehir! Liste Van Var mı?

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından yayınlanan verilere göre derlenen listede, cezaevine giren hükümlüler, ikametgah adreslerine göre sınıflandırıldı. Bu veriler ışığında hazırlanan tabloda, suç oranı en düşük şehirler belli oldu. Peki Liste Van hangi sırda yer alıyor?

İşte Türkiye’de suç oranı en düşük 10 şehir! Liste Van Var mı?
Yayınlama: 18.10.2024
A+
A-

Türkiye’nin suç oranı en düşük şehirleri belli oldu: İşte ilk 10’a giren iller

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), ceza infaz kurumlarına gönderilen hükümlüleri, işledikleri suç türü ve ikametgah adresine göre sınıflandırdı.

Türkiye’de suç oranının en yüksek ve en düşük olduğu şehirleri belirlemek amacıyla yürütülen çalışmada, suç oranı en düşük şehirler arasında ilk 10’a girme başarısı gösteren tek büyükşehir Erzurum oldu. ‘Daimi İkametgah ve Suç Türüne Göre Ceza İnfaz Kurumuna Giren Hükümlüler’ başlığı ile yayınlanan raporda son 10 yılın verileri dikkate alınırken, suç oranının belirlenmesinde kullanılacak tablo için suç türleri filtrelendi.

Çalışmaya dahil edilen suç türleri şu şekilde açıklandı:

Öldürme, yaralama, cinsel suçlar, kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma, hakaret, hırsızlık, yağma, dolandırıcılık, uyuşturucu, sahtecilik, kötü muamele, zimmet, rüşvete, kaçakçılık, trafik suçları, orman suçları, ateşli silahlar ve bıçaklar ile ilgili suçlar, icra iflas kanununa muhalefet, askeri ceza kanununa muhalefet, tehdit, mala zarar verme, görevi yaptırmamak için direnme, ailenin korunması tedbirine aykırılık ve diğer suçlar

İşte Türkiye’de suç oranı en düşük 10 şehir…

  1. Adıyaman: Yüz binde 156
  2. Şırnak: Yüz binde 159
  3. Bitlis: Yüz binde 175
  4. Siirt: Yüz binde 175
  5. Bayburt: Yüz binde 186
  6. Muş: Yüz binde 188
  7. Erzincan: Yüz binde 191
  8. Hakkari: Yüz binde 192
  9. Mardin: Yüz binde 194
  10. Erzurum: Yüz binde 196

 

sözcü


BAŞKA HABER OKU


Malatya’daki Deprem Elâzığ’ı Vurdu! Depreme ilişkin yeni detaylar

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.