Meteorolojiden Erciş, Muradiye ve Çaldıran uyarısı

Doğu Anadolu Bölgesi’nde yaşayan vatandaşlar, bugün öğle saatlerinden itibaren şiddetli yağışlara karşı uyarıldı. Erciş, Muradiye ve Çaldıran ilçelerine dikkat çekti.

Meteorolojiden Erciş, Muradiye ve Çaldıran uyarısı
Yayınlama: 16.10.2024
Düzenleme: 16.10.2024
A+
A-

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre, Muş, Bitlis ve Van illerinin kuzey ilçelerinde yer alan Erciş, Muradiye ve Çaldıran’da bölgesel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor.

Meteoroloji uzmanları, yağışların yerel olarak şiddetli olacağı ve kısa sürede etkili olacağı konusunda uyardı.

Özellikle Van Gölü’nde bulunan tekne sahiplerinin kuvvetli rüzgar ve dalga yükselmesine karşı dikkatli olması gerektiği vurgulandı.

 

Muş, Bitlis ve Van’ın Kuzey İlçelerinde Sel Tehlikesi

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden yapılan son dakika uyarısına göre, bugün öğle saatlerinden itibaren Muş, Bitlis ve Van illerinin kuzey ilçelerinde yerel olarak şiddetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor. Özellikle Erciş, Muradiye ve Çaldıran ilçelerinde yaşayan vatandaşlar için büyük tehlike arz eden bu durum, yetkilileri alarma geçirdi.

VAN VALİLİLİĞİNDE AÇIKLAMA

“Bugün öğle saatlerinden itibaren Muş, Bitlis ve Van ilinin kuzey ilçelerinde( Erciş, Muradiye ve Çaldıran) yerel olarak bölgesel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış geçişleri olması beklenmektedir.

Yağış anında ağaç devrilmesi, çatı uçması, yerel dolu yağışı, yıldırım düşmesi enerji nakil hatlarında kopma, ani sel ve su baskını, Gök gürültülü sağanak yağış geçişlerinde Van gölündeki teknelerin kuvvetli rüzgar ve yağış anında dalga yükselmesine karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir. Vatandaşlarımıza saygıyla ve önemle duyurulur.”


Bugün deprem oldu mu? İşte Son Depremlerin Listesi

Kaynak: VANDAHABER

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.