Van’a Yeni Hastaneler Kazandırılıyor

Vali Ozan Balcı ilçelerde yapı tamamlanan ve devam eden sağlık hizmetlerin yapıldığı alanları ziyaret ederek durum değerlendirmesi yaptı

Van’a Yeni Hastaneler Kazandırılıyor
Yayınlama: 16.10.2024
Düzenleme: 16.10.2024
A+
A-

Van Valisi Ozan Balcı  ve İl Sağlık Müdürüm Dr. Muhammed Tosun ile birlikte son dönemde il genelinde yapılan sağlık yatırımlarının hızla tamamlandığını ve vatandaşların hizmetine sunulduğunu müjdeleyerek, sağlıkta önemli bir dönüm noktasına gelindiğini belirtti.

Bahçesaray Devlet Hastanesi Hizmete Açıldı

Bu kapsamda, 25 yataklı Bahçesaray Devlet Hastanesi’nin hizmete girmesiyle birlikte bölge halkı daha modern ve donanımlı bir sağlık hizmeti almaya başladı. Vali Balcı, yeni hastaneyi ziyaret ederek sağlık çalışanlarını tebrik etti ve hastalara geçmiş olsun dileklerini iletti.

Van'a Yeni Hastaneler Kazandırılıyor

Yeni Hastaneler ve Sağlık Tesisleri Kapıda

  • Vali Balcı, Gevaş 50 yataklı Devlet Hastanesi, 7 adet Aile Sağlık Merkezi, 2 adet Acil Sağlık İstasyonu ve 2 adet Sağlıklı Hayat Merkezi gibi önemli sağlık tesislerinin inşaat çalışmalarının da devam ettiğini ve kısa süre içerisinde hizmete gireceğini belirtti.

Proje Aşamasındaki Yatırımlar

  • Öte yandan Projesi Tamamlanan ve İhale Aşamasındaki Yatırımlardan 800 yataklı Şehir Hastanesi, 50 ünitelik Ağız Diş Sağlığı Merkezi, 8 adet Aile Sağlığı Merkezi, 2 adet Sağlık Hizmetleri Merkezi, 1 adet Aile Sağlık Merekezi, 150 yataklı Erciş Devlet Hastanesi Ek Binası, 150 yataklı Muradiye Devlet Hastanesi, 150 yataklı İpekyolu Bostaniçi Devlet Hastanesi, 75 yataklı Başkale Devlet Hastanesi, Özalp Devlet Hastanesi Ek Binası, Özalp Devlet Hastanesi 17 ünitelik Diş Merkezi ve Özalp Devlet Hastanesi Diyaliz Merkezi gibi büyük projelerin de proje aşamasında olduğu ve ihalelere çıkıldığı bildirildi.

Van'a Yeni Hastaneler Kazandırılıyor

Van’da Sağlık Yatırımları Tam Gaz Devam Ediyor!

Bu önemli yatırımların Van’a hayırlı olmasını dileyen Val Ozan Balcı, bu yatırımların tamamlanmasıyla birlikte Van’ın sağlık altyapısı büyük ölçüde güçlenecek ve vatandaşlar daha kaliteli ve erişilebilir sağlık hizmetlerine kavuşacağını belirtti.


BAŞKA HABER OKU


Van YYÜ’den Son dakika Rojin açıklaması!

Kaynak: VANDAHABER

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.