Çakıltaşı toplamak için gittiği Vangölü sahilinde 18 gündür kayıp

Van’da 27 Eylül’den beri kayıp olan 21 yaşındaki üniversite öğrencisi Rojin Kabaiş’i bulma çalışmaları 18. gününde de tüm hızıyla sürüyor. Arkadaşlarına sahile çakıl taşı toplamaya gideceğini söyleyen Kabaiş’ten o günden beri haber alınamaması üzerine başlatılan arama kurtarma çalışmaları, Van Gölü ve çevresinde yoğunlaştırılıyor.

Çakıltaşı toplamak için gittiği Vangölü sahilinde 18 gündür kayıp
Yayınlama: 15.10.2024
Düzenleme: 15.10.2024
A+
A-

Van’da Kayıp Öğrenci Rojin Kabaiş İçin Aramalar Devam Ediyor

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Okul Öncesi Öğretmenliği Bölümü öğrencisi Rojin Kabaiş, arkadaşlarına sahile çakıl taşı toplamaya gideceğini söyledikten sonra bir daha kendisinden haber alınamadı.

Çakıltaşı toplamak için gittiği Vangölü sahilinde 18 gündür kayıp

Van Valiliği koordinasyonunda oluşturulan özel ekipler, Sahil Güvenlik, Jandarma, Emniyet, AFAD ve sivil toplum kuruluşlarının katılımıyla hem karada hem de suda geniş çaplı arama faaliyetleri yürütüyor. Dalgıçlar, sonar cihazları, gemiler, botlar ve helikopterler kullanılarak gölün derinlikleri ve kıyı şeridi detaylı bir şekilde taranıyor.

Çakıltaşı toplamak için gittiği Vangölü sahilinde 18 gündür kayıp

Özellikle İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın 10 Ekim’de sosyal medya hesabından Kabaiş’e ait başörtüsünün bulunduğunu açıkladığı bölge başta olmak üzere tüm noktaları kontrol ederek kayıp öğrenciyi bulmak için çaba gösteriyor.

Arama ekipleri, sahil şeridi boyunca yer alan yerleşim yerleri, metruk yapılar, sazlık alanlar ve başörtüsünün bulunduğu bölge başta olmak üzere tüm olası noktaları titizlikle inceliyor. Çevik kuvvet, atlı polisler, jandarma personeli ve özel eğitimli arama kurtarma köpekleri de arama çalışmalarına destek veriyor.

Yapılan aramalar sonucunda henüz yeni bir ize rastlanamdı.


BAŞKA HABER OKU


Van Gölü’nün Zenginlikleri Balıkçılara Umut Verdi

Kaynak: VANDAHABER

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.