AnasayfaVan HaberYumurta, tavuk, et ve peynir! işte mutfakta doğru bildiğimiz yanlışlar
Yumurta, tavuk, et ve peynir! işte mutfakta doğru bildiğimiz yanlışlar
Tarım ve Orman Bakanlığı, vatandaşın gıdada doğru bildiği yanlışlara açıklık getirdi. Buna göre mutfakta bilinçsiz şekilde birçok yanlış yaparak sağlımızı tehlikeye atıyormuşuz. İşte yumurta, tavuk, kırmızı et ve peynirle ilgili bilmemiz gerekenler…
Vatandaşlardan gelen soruları cevaplayan Tarım ve Orman Bakanlığı, mutfaktaki sağlıksız gıda ürünleriyle ilgili önemli uyarılarda bulundu. Hürriyet’te yer alan habere göre; bakanlık, tarım ve gıda ürünlerine yönelik vatandaşların şimdiye kadar yanlış bildiği konulara açıklık getirdi.
Detaylar şu şekilde:
Yumurta yıkandığı zaman üzerinde bulunan mikro-organizmalar yumurta kabuğunda bulunan ve gözle görülmeyen gözeneklerden içeri girer ve yumurtanın bozulma riskini artırır.
Tavuk etini pişirmeden önce suda yıkamaya gerek yok, tavuğu iyice pişirmek yeterli.
Etler yıkandığı zaman üzerinde bulunabilecek mikroorganizmaları mutfağın diğer yerlerine bulaştırma riski doğar. Bu nedenle çok kirli gördüğümüz kısımlar varsa buralar yıkanmak yerine, kesip uzaklaştırılabilir.
Peynir yapılan süt, başta brusella olmak üzere bazı hastalık etmeni taşıyan hayvanlardan elde edilmişse, bu hastalık etmeni mikroorganizmalar peynire geçer. Kaynağı bilinmeyen ve pazar tezgâhlarında satılan taze peynirleri satın almamak gerekir.
Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Tıp Fakültesi'nde görev yapan değerli öğretim üyesi, Genel Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Çetin Kotan, geçtiğimiz günlerde Erciş yolu üzerinde yaşanan talihsiz zincirleme trafik kazasında yaralanmıştı. Peki son durumu ne oldu?
İki farklı kamu kurumu, bünyelerine yüzlerce yeni personel almak için ilanlar yayımladı. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı taşra teşkilatı kadrolarında istihdam edilmek üzere 210, Kültür ve Turizm Bakanlığı merkez ve taşra teşkilatı birimlerinde istihdam edilmek üzere 130 personel alınacak. İşte detaylar..
Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesinin yüksek dağlarında, doğanın nadide güzelliklerinden biri olan ters laleler baharın müjdecisi olarak yüzünü gösterdi. Sadece 20 gün gibi kısa bir ömre sahip olan bu endemik çiçekleri koparanlara ise cerilecek ceza belli oldu.
Halk arasında sıkça karşılaşılan ve genellikle basit bir sorun olarak görülen uçuk hakkında Uzman Diş Hekimi ve Çene Cerrahı Prof. Dr. Birkan Taha Özkan, bu yaygın viral enfeksiyonun potansiyel tehlikelerine dikkat çekerek önemli uyarılarda bulundu.