Uzmanlardan lahmacun uyarısı! Her yerde yemeyin!

Tarım ve Orman Bakanlığı’nın açıkladığı taklit ve tağşiş listesinde en çok hile yapılan ürünlerden birinin de lahmacun olduğu ortaya çıktı.

Uzmanlardan lahmacun uyarısı! Her yerde yemeyin!
Yayınlama: 11.10.2024
Düzenleme: 11.10.2024
A+
A-

SAKIN ALMAYIN

Harçtaki karışımlar nedeniyle lahmacundaki hileyi anlamak bir hayli zor. Lahmacun fiyatı mekana ve semtlere göre 60 lira ila 250 lira arasında değişiyor. Gerçek et kullanılan bir lahmacun için fiyat veren uzmanlar, “Bu fiyatın altındaysa sakın almayın” uyarısında bulundu.

Tarım ve Orman Bakanlığı’nın taklit ve tağşiş yapan firmaları açıklamasıyla gıdada yapılan hileler mide bulandırdı. Bazı firmaların kırmızı ete tavuk ve at eti karıştırdığı ortaya çıktı. Köfte Yusuf’un ürünlerinde ise “domuz eti” tespit edilmesi gündemi sarstı.

EN ÇOK HİLE LAHMACUNDA

At ve domuz eti skandallarının ardından listede dikkat çeken bir detay yer aldı. En çok hilenin herkes tarafından yenilen lahmacunda yapıldığı görüldü. Peki hilesiz bir lahmacunun fiyatı ne kadar olmalı?

Uzmanlardan lahmacun uyarısı! Her yerde yemeyin!

 

LAHMACUN FİYATI 60 LİRA İLA 250 LİRA ARASINDA

Lahmacun fiyatları günümüzde 60 liradan başlayıp 250 liraya kadar çıkıyor. Semt ve mekanın lüks olmasına göre fiyat değişiyor. Lahmacun harcına kıyma ile karıştırılan sakatat gibi ürünler içindeki karışım nedeniyle fark edilmesi zor hale geliyor. Hatta bazı lahmacunlara hiç kıyma katılmıyor. Ancak müşterinin bu durumu anlaması bir hayli zor.

Uzmanlardan lahmacun uyarısı! Her yerde yemeyin!

EN ÇOK TAVUK ETİ KARIŞTIRILIYOR

Tarım ve Orman Bakanlığının açıkladığı tağşiş listesine göre sıklıkla kanatlı eti kullanıldığı tespit edildi. Gerçek lahmacunun fiyatı, kullanılan etin kalitesine, diğer malzemelere ve işletmenin genel maliyetlerine bağlı olarak değişir.

 

GERÇEK LAHMACUN KAÇ PARA OLMALI?

Uzmanlar, maliyetler göz önünde bulundurulduğunda gerçek et kullanılan bir lahmacunun 100 TL civarında olması gerektiğini ifade ediyorlar. Daha düşük fiyatlara satılan lahmacunlarda ise tağşiş riski olabileceğini belirten uzmanlar “Bu fiyatın altına almamak lazım” diyor.


YENİ HABERLERİ OKU


Başkan Uca, Van’daki okulların temizlik sorunu bitmiyor

Kaynak: TÜRKİYE GAZETESİ

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.