Van Tıbbiye Camii için açılış tarihi belli oldu

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi yerleşkesi içinde inşaatı devam eden Tıbbiye Camii’nde incelemelerde bulunan Vali Ozan Balcı, müjdeli haberi verdi. Peki Van Tıbbiye Camii ve Külliyesi ne zaman açılacak?

Van Tıbbiye Camii için açılış tarihi belli oldu
Yayınlama: 09.10.2024
A+
A-

Van Valisi Ozan Balcı Müjde Verdi

İnşaat çalışmalarının hızla devam ettiğini belirten Vali Balcı, yakın zamanda caminin ibadete açılacağını söyledi. Vali Balcı, inceleme yaptığı sırada karşılaştığı çocuklara kitap hediye ederek onların sevinçlerine ortak oldu. Projenin tamamlanmasıyla hem üniversite öğrencileri hem de hastane personeli ve yakınlarının ibadet ihtiyacı karşılanmış olacak

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi yerleşkesinde inşaatı devam eden Tıbbiye Camii’nde incelemelerde bulunan Vali Ozan Balcı, müjdeli haberi verdi. Valilik, üniversite ve hayırsever vatandaşların destekleriyle hayata geçirilen projenin kısa süre içerisinde tamamlanarak ibadete açılacağı müjdesini veren Vali Balcı, inceleme sırasında karşılaştığı çocuklara kitap hediye etti.

Van Tıbbiye Camii için açılış tarihi belli oldu

Tıbbiye Camii ve Külliyesinin özellikleri neleridir?

Van YYÜ Dursun Odabaş Tıp Merkezi civarında yapılan ve Osmanlı, Selçuklu ile bugünün modern mimarisine uyarlanarak projelendirilen Tıbbiye Camii ve Külliyesinin inşaatında sona gelindi. Türkiye’de proje örneği bulunmayan ve bittiğinde Van’ın en büyük camisi olacak Tıbbiye Camii ve Külliyesi, 20 bin 600 metrekare alan üzerine kuruluyor. Hayırsever bir mühendis tarafından projesi çizilen ve İstanbul Teknik Üniversitesi tarafından test edilen projede; kütüphane, Kur’an kursları, çok amaçlı konferans salonu, çocuk kreşi, aşevi, dinlenme salonları ve abdesthaneler bulunuyor. Tıbbiye Cami ve Külliyesinin hasta yakınlarının dinlenme ve ibadet ihtiyacını karşılayacağı hedefleniyor.

İnşaatının yaklaşık yüzde 90’ı tamamlanan caminin iç duvar süslemelerine geçildi. Nakkaş sanatçıları tarafından cami tavan ve duvarlarına Osmanlı ve Rûmî motifleri işleniyor. Caminin devam eden çalışmaları için de hayırsever vatandaşlardan yardım bekleniyor.


Van’ın Gizli Cenneti Keşfedildi

Kaynak: VANDAHABER

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.