Van’da 10’uncu gün! Rojin hala yok

21 yaşındaki üniversite öğrencisi Rojin Kabaiş, 27 Eylül’den beri kayıp. Van Gölü kıyısında başlatılan geniş çaplı arama çalışmaları 10. gününde de devam ediyor.

Van’da 10’uncu gün! Rojin hala yok
Yayınlama: 07.10.2024
Düzenleme: 07.10.2024
A+
A-

Rojin’i arama çalışmaları 10’uncu günde de devam ediyor

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi öğrencisi Rojin Kabaiş, kaldığı yurttan ayrıldıktan sonra bir daha kendisinden haber alınamadı. Genç kızın Van Gölü kıyısında çakıl taşı toplamak istediğini söylediği öğrenildi. Bu bilginin ardından başlatılan arama çalışmaları, günlerdir aralıksız sürüyor.

Rojin için polis, Jandarma Sahil Güvenlik, AFAD ve Büyükşehir Belediyesi’nin itfaiye ekipleri arama çalışması başlatırken gönüllü arama kurtarma ekiplerinin de katıldı.  Arama çalışmalarında Çanakkale İl Emniyet Müdürlüğü’nden gönderilen yandan taramalı sonar cihazı, jandarmanın su üstü radar, polisin su altı görüntüleme cihazları da kullanılıyor. Jandarma, sahil güvenlik, polis ve AFAD ekiplerinden oluşan dalgıçlar da zaman zaman göle dalış yaparak aramalara destek veriyor.

Van'da 10'uncu gün! Rojin hala yok

Kaybolma Şartları ve İhtimaller

Rojin’in son olarak Van Gölü kıyısında görüldüğü ve yanına sadece telefon, kulaklık, kek ve su aldığı belirtildi. Bu durum, genç kızın planlı bir şekilde oradan ayrılmış olabileceği ihtimalini güçlendiriyor. Ancak, kaçırılma ihtimali de göz ardı edilmiyor. Rojin’in kaçırılma ihtimaline karşı da ekipler olayın yaşandığı ilk günden itibaren Bardakçı Mahallesi’ne giriş ve çıkış yapan 100’den fazla araçta inceleme yaptı.

Arama Çalışmalarının Devamı

Arama çalışmaları, Rojin’e dair en küçük bir ipucu bulunana kadar devam edecek. Yetkililer, vatandaşlardan herhangi bir bilgiye sahip olanların polise bildirmesi çağrısında bulundu. İskele sahilinde arama yapan ekipler, bugün tekrar Yüzüncü Yıl Üniversitesi ile Bardakçı Mahallesi arasında kalan bölgede çalışmaların devam ettği görüldü.


Narin’in kesin nerede öldürüldüğü netleşti

Kaynak: HABER MERKEZİ

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.