Van’da Ekmek Zammı sonrası bir zam da Çörek ve Simitte

Van’da yaşanan ekmek zammı, halkın vazgeçilmezleri arasında yer alan çörek ve simit fiyatlarını da etkiledi. Geçtiğimiz hafta pide ve somun ekmeğine yapılan zammın ardından, Van Lokantacılar, Fırıncılar, Pastacılar, Kahvaltıcılar ve Kasaplar Esnaf Odası, çörek ve simit gibi diğer unlu mamullerin fiyatlarını da artırma kararı aldı.

Van’da Ekmek Zammı sonrası bir zam da Çörek ve Simitte
Yayınlama: 03.10.2024
A+
A-

Van’da Ekmek Zammı Zincirleme Etki

Van’da başlayan ekmek zamları, halkın sevilen kahvaltılıkları çörek ve simite de sıçradı. Geçtiğimiz hafta pide ve somun ekmeğine yapılan zammın ardından, bu kez de meşhur Van çöreği ve simit fiyatlarında önemli artışlar yaşandı.

Çörek ve Simit Fiyatları da Uçuşa Geçti!

Van Lokantacılar, Fırıncılar, Pastacılar, Kahvaltıcılar ve Kasaplar Esnaf Odası’nın aldığı kararla, 210 gramlık ekmeğin fiyatı 9 TL’ye yükseltilmişti. Artan maliyetler nedeniyle alınan bu kararın ardından, Van çöreği, tandır ekmeği, simit ve poğaça gibi ürünlerin fiyatları da güncellendi. Yeni fiyat listesine göre, 150 gram Van çöreği 14 TL’den, simit ve poğaça ise 13 TL’den satılmaya başlandı.

Van'da Ekmek Zammı sonrası bir zam da Çörek ve Simitte

Artan maliyetler, esnafı zam yapmaya zorladı

Oda Başkanı Sabri Işık, yaptığı açıklamada artan maliyetlerin zorunlu kıldığı bu zam kararının, esnafı olduğu kadar tüketiciyi de etkilediğini belirtti. Ancak yaşanan maliyet artışları karşısında başka bir alternatiflerinin bulunmadığını ifade etti.

Vanlılar, bu zam kararının ardından hem ekmek hem de kahvaltılık ürünlerine daha fazla ödeme yapmak zorunda kaldı. Artan fiyatlar, vatandaşların bütçelerini olumsuz etkiledi ve tepkilere neden oldu.


Van AFAD’tan Rojin açıklaması

Kaynak: VANDAHABER

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.