Halk eğitimlerde yeni uygulama

Halk eğitim merkezi olarak nitelendirilen eğitim kurumlarında görev yapmakta olan personelin eğitim öğretime katkısı hiç şüphesiz çok yüksek düzeydedir ancak Milli Eğitim Bakanlığı 2024-2025 eğitim öğretim yılından itibaren söz konusu ünvanı askıya almaya hazırlanıyor. Peki yeni dönemde süreç nasıl işleyecek?

Halk eğitimlerde yeni uygulama
Yayınlama: 30.09.2024
A+
A-

Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde en geniş yaş grubuna hizmet veren eğitim kurumu hangisidir diye sorulsa hiç şüphesiz halk eğitim merkezleri olarak cevap bulacaktır. Söz konusu halk eğitim merkezleri bünyesinde görev yapmakta olan öğretmenlerin hizmet verdikleri yaş aralığı çok geniştir.

Bu kapsamda içerisinde binlerce modül üzerinden milyonlarca kişiye kurs verme imkanına sahip olan halk eğitim merkezleri 2024-2025 eğitim öğretim yılından itibaren yeni bir yapılanmanın içerisine girdi.

Aslında bakılırsa söz konusu yapılanma işlemi ile ilgili olarak Milli Eğitim Bakanlığı tasarruf tedbirleri geçerli sebep gösterilebilir. Usta öğreticiler ve ücretli öğretmenlere ödenecek olan ek ders ücretleri kadrolu ve sözleşmeli öğretmenlere ödenenden daha fazla olduğundan dolayı Milli Eğitim Bakanlığı söz konusu Halk Eğitim Merkezi kapsamında açılan kurslarda bundan böyle kadrolu ve sözleşmeli öğretmenlerin görevlendirilmesine öncelik tanıyacaktır.

Bu kapsamda özellikle talebin yoğun olarak gerçekleştiği il ve ilçelerde görev yapan usta öğretici kadrolarının askıya alınacağı söylenebilir. Ancak kadrolu ve sözleşmeli öğretmenlerin ilgili kurslara başvuruda bulunmaması durumunda ise söz konusu kurslarda yine usta öğretici ünvanı ile ücretli öğretmen görevlendirmeleri yapılacaktır.

Meb Hocam


Altın fiyatlarındaki fırtına için dikkat!

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.