MEB’den sert devamsızlık tedbirleri

2024 – 2025 eğitim öğretim yılında liselerde öğrenim görmekte olan öğrencilerin devamsızlık kapsamında uymaları gereken belli kurallar bulunmaktadır. Peki söz konusu öğrenciler kaç gün devamsızlık yaptıktan sonra okula alınmayacak? Okulların böyle bir hakkı var mı?

MEB’den sert devamsızlık tedbirleri
Yayınlama: 23.09.2024
A+
A-

Devamsızlık kotasını dolduran lise öğrencileri okula alınmayacak

Milli Eğitim Bakanlığı son zamanlarda liselerde öğrenim gören öğrencilerin okula devamını sağlamak amacıyla çeşitli tedbirler almıştır. Bu tedbirlerin en önemlilerinden biri de hiç şüphesiz okula devamla ilgili kurallardır.

  • 2024-2025 eğitim öğretim yılında liselerdeki devamsız öğrencilerle ilgili önceki yıllarda uygulanan tedbirler yine uygulanmaya devam edilecek. Liselerde öğrenim gören öğrencilerin 2024-2025 eğitim öğretim yılında 10 günlük devamsızlık süresini doldurmaları halinde yapacakları yarım günlük devamsızlık sonrası okula gelmelerine gerek kalmayacak.

Çünkü liselerde 10 günü aşan devamsızlık süresi bulunan öğrenciler ders durumlarına bakılmaksızın sınıf tekrarında kalınmış sayılırlar. Yani mevcut durumda herhangi bir yasal geçerliliği olmadan 10,5 gün devamsızlık yapan öğrenciler sınıf tekrarına kalmış sayılar.

Söz konusu öğrenciler ilgili devamsızlıkları sene sonunda yapsalar ve son sınıf öğrencisi olsalar dahi öğrencilerin derslerinin hangi durumda olduğuna bakılmaksızın yine sınıf tekrarı kararı verilecektir. Bu sebepten dolayı liselerde öğrenim görmekte olan öğrencilerin mümkün olduğunca okula devam etmeleri gerekmektedir.

Meb Hocam

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.