Okul temizliğinde skandal karar!

Milli Eğitim Bakanlığı okullarda başlayan ve önü alınamayan temizlik sorununa yönelik aldığı her yeni kararla şaşırtmaya devam ediyor. Şu an için okullardaki hizmetli eksikliğinin giderilmesi adına 30 BİN ilave personel ne alımı yapacağını duyurdu. Peki ya sonra ne olacak?

Okul temizliğinde skandal karar!
Yayınlama: 23.09.2024
Düzenleme: 23.09.2024
A+
A-

Bir hizmetli 3 ayrı okulda görevlendirilebilecek!

81 ilde eğitim kurumlarında temizlik problemi açığa çıktı. Sınıflar ve tuvaletlerin temizliği personel görevlendirilmesinde yapılan hata sonucunda aksatıldı. Bu durum okullarda büyük bir hijyen problemini açığa çıkardı. Pek çok okulda öğretmenler ile öğrencilerin velileri okullara gelerek temizlik yapmaya başladı ve bu anları sosyal medyada paylaştı.

Sosyal medyada hızla yayılan videoların ardından salgın hastalık olma tehlikesine karşılık endişeler ortaya çıktı. Bakanlık konu ile ilgili canlı yayın programı düzenleyerek son dakika açıklamasında bulundu.

Ek personel alınmasına karar verildiği ve pazartesi günü itibariyle 30 BİN ilave personel alınacağı ifade edildi. Bu durum problemleri kısmen çözüme uğratıyor. Peki ya sonra ne olacak?

  • Bundan sonraki süreç daha da ilginçleşiyor. Çünkü bakanlık önümüzdeki yıl itibariyle hizmet alımı yöntemini kullanacak. Hizmet alımı yöntemi ile eğer personel almaya kalkarsa tek bir hizmetli en az üç okulda görevlendirilmeye başlanacak.
  • Peki bakanlık bunu neden yapıyor? Çünkü kadrolu personel çalıştırmaya yaklaşmıyor. Kamuda sıkılaşma politikası adı altında böyle bir uygulama daha mantıklı görülüyor.

Meb Hocam

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.