Paraya para dedirtmeyen yöntem! İşte milyonerlerin gizli sırları

Milyonlerin hayat hikayesi çok ütopik olduğu düşünülse de durum tam olarak öyle de değil. Türkiye dahil dünyanın birçok noktasında çok gizli zengin isim var. Peki, Milyonerler nasıl yatırım yapıyor? İşte Ekonomimcom’da yer alan habere göre milyoner gibi yatırım yapmanın 8 yolu…

Paraya para dedirtmeyen yöntem! İşte milyonerlerin gizli sırları
Yayınlama: 22.09.2024
A+
A-

“YATIRIMA BAŞLAMAK İÇİN BEKLEMEYİN”

Zenginliğin büyümesi için zamana ihtiyacı vardır. Yatırım yapmaya ne kadar erken başlarsanız, yatırımlarınızda sihrini göstermesi için önemli bir yol kat etmiş olursunuz. Paranız para kazanır ve zamanla çığ gibi büyür. Yatırıma başlamak için sadece 10 yıl beklemek, binlerce, hatta milyonlarca lirayı ya da doları kaçırmak anlamına gelebilir. Küçük miktarlarla bugün başlayıp, 10 yıl sonra büyük gelir elde edebilirsiniz. Milyoner olmak için zamanın önemi işte bu. Bu yüzden hemen yatırım yapmaya başlayın.

 

“UZUN VADELİ HEDEFLERE SAHİP OLUN”

Milyonerler, düşüncesizce tasarruf etmek veya yatırım yapmak yerine, hem kısa hem de uzun vadeli para hedefleri belirlerler. Sizin için neyin önemli olduğunu düşünün. Örneğin, birisi size bunun servet oluşturmanın iyi bir yolu olduğunu söylediği için yatırıma girmek isteyebilirsiniz. Ancak şimdi yatırım yapmanın emeklilik için para biriktirmenize veya ev veya araba gibi büyük bir satın alma işlemi yapmanıza yardımcı olduğunu görebilirsiniz. Aklınızda belirli hedefler olduğunda, bu hedeflere odaklanmak ve bunları bir öncelik haline getirmek daha kolay hale gelebilir.

 

“ÇEŞİTLENDİRİLMİŞ FONLARA YATIRIM YAPIN”

Endeks fonları, genellikle hisse senetleri veya tahviller olmak üzere ortak bir temayı paylaşan bir varlık sepetidir. En popüler fonların bazılarını takip edin. Bu fonlar, düşük maliyetle anında çeşitlendirme de dahil olmak üzere pek çok avantaj sunarak, hem yeni hem de deneyimli yatırımcılar için uygundur. Hisse senetlerine yatırım kısa vadede riskli olsa da, hisse senetleri uzun vadeli kazançlar açısından en iyi kazanç geçmişini sunar.

 

“HERKES PANİK HALİNDEYKEN YATIRIM YAPIN”

Borsa düşmeye başladığında, birçok yatırımcı kısa vadede daha fazla kayıptan kaçınmak umuduyla çıkışlara koşar. Mesele şu ki, bu düşüş uzun vadede harika fırsat sunabilir. Piyasa hızla düşerse, fiyat düşükken değerinin altında hisse senetleri veya hatta düşük maliyetli fonları satın almayı düşünebilirsiniz. Efsanevi yatırımcı Warren Buffett’ın dediği gibi, “Başkaları açgözlü olduğunda kork ve başkaları korktuğunda açgözlü ol.”

 

“GÖRÜNÜŞÜNÜZ KONUSUNDA ENDİŞELENMEYİN”

Bir milyonerin nasıl göründüğüne dair hepimizin aklında bir görüntü vardır: Lüks. Bunu bir kez daha düşünün. Çoğu milyonerlerin gösterişli arabalara veya devasa evlere sahip olduğunu düşünürüz. Ama çoğu bunu umursamıyor. Çoğu pahalı mağazalarda alışveriş bile yapmıyor hatta markalı ürünler bile satın almıyor.  Bunun yerine, yatırım yapmayı tercih ediyorlar. Zamanınızın çoğunu eşyalara değil, yatırımlarınıza harcayın. Milyonerler para harcadıkları için değil, harcamadıkları için zengindirler.

 

“BİRİKİMİ OTOMATİK HALE GETİRİN”

Yatırımı sonradan düşünmeyin. Milyoner gibi yatırım yapmak istiyorsanız tutarlılık anahtardır. Hesaplarınıza haftalık veya aylık bazda otomatik birikimler ayarlayın. Katkılarınızı otomatik pilota alarak, yatırımlarınızı istemeden ihmal etme riskini azaltacaksınız.

 

“YATIRIMLARINIZI ÇEŞİTLENDİRİN”

Tüm paranızı sizi zengin edeceğine inandığınız en iyi hisse senedine yatırdıysanız, bir kez daha düşünün. Bu tek bir varlığa çok fazla finansal ağırlık veriyorsunuz ve kendinizi çok fazla riske atıyorsunuz demektir. Milyonerler de savunmacı düşünür ve portföylerini çeşitlendirerek kazanırlar.  Herhangi bir yatırımın -özellikle de çok büyük bir pozisyonun- kendilerine çok fazla zarar verme riskini azaltırlar. Tüm paranızı tek bir yatırım türüne yatırmaktan kaçının. Bunun yerine, nakit paranızı dağıtın.

 

“İHTİYACINIZ OLDUĞUNDA YARDIM ALIN”

Neyi, nasıl yapacağınızı bilmiyorsanız bir uzmandan destek alabilirsiniz. Sıfırdan başlıyorsanız, nasıl ilerleyeceğiniz konusunda fikriniz yoksa bir danışmanın rehberliğini tercih edebilirsiniz. Mali danışmanlar, yatırımlardan ve emeklilik planlamasından hayat sigortasına ve miras planlamasına kadar mali hayatınızın tüm yönlerini göz önünde bulunduran uzun vadeli bir mali plan hazırlamanıza yardımcı olabilir.

kaynak: Ekonomim

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.