Van’daki sorun büyüyor! Artık çileye döndü

Nüfusu her geçen gün daha da artan Van, trafik sorunu da büyümeye davam ediyor. İki cadde arasına sıkışan trafik, hatalı park ve çift şerit parklardan dolayı trafik çileye dönüyor. Yaşanan sorun sık sık gündeme gelirken sürücüler bu duruma çözüm arıyor.

Van’daki sorun büyüyor! Artık çileye döndü
Yayınlama: 18.09.2024
Düzenleme: 18.09.2024
A+
A-

Van’ın bu sorununa çözüm aranıyor!

1 milyonu aşkın nüfusa sahip Van’da trafik en büyük sorunlardan birisi olmaya devam ediyor. Özellikle İpekyolu ilçesi sınırında kalan kent şehir merkezinde trafik büyük bir sorun olurken, bununla birlikte trafikte aksaklıklar da yaşanıyor. İki cadde arasına sıkışıp kalan kentte trafik sorunu her geçen gün artarken, hatalı park yapan ya da toplu ulaşım için kullanılan duraklara park eden sürücüler ise kentin trafik sorununu ikiye katlıyor.

Alternatif yolların olmaması, mevcut yolların trafiğin akışını kaldırmaması, trafik ışıklarının ve yaya geçitlerinin yetersizliği, bisiklet yollarının olmaması, araç sahiplerinin duyarsız tavırları ve toplum taşıma araçlarının trafikteki keyfi davranışları kentte düzeni adeta allak bullak ediyor. Tartışmalara da yol açan bu hatalı parklar kentin dört bir yanında devam ederken, durakların işgali altında olması da tepkilere neden oluyor.

Van'daki sorun büyüyor! Artık çileye döndü

KURAL NE DİYOR?

Duraklara 15 metre kuralı bulunuyor. Durakların 15 metre öncesine ya da sonrasına park etmek yasak. Ancak çoğu kişi otobüs durağına park etme cezası olduğunu bile tam olarak bilmiyor. Kuralara uymayan ya da kuraldan haberi olmayan sürücüler ise, ancak cezalarla karşılaştıklarında durumun farkına varabiliyor.

ŞEHRİVAN

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.