Öğrencilere ek 15 gün devamsızlık hakkı

Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı eğitim kurumlarında Öğrenim görmekte olan öğrencilerin veli isteği ile devamsızlık yapma hakları bulunmaktadır. peki söz konusu öğrencilerin veri isteği ile devamsızlık hakları kaç gündür? Söz konusu hak nasıl kullanılır?

Öğrencilere ek 15 gün devamsızlık hakkı
Yayınlama: 28.08.2024
A+
A-

Milli Eğitim Bakanlığı öğrencilerin devam ve devamsızlık durumları ile ilgili olarak düzenlemeleri yönetmelikle yapar. İlköğretim Kurumları yönetmeliğine göre ilkokulda ve ortaokulda öğrenim görmekte olan öğrencilerin devamsızlık hakları bir dönem içerisinde 20 gün olarak belirlenmiştir.

  • Lisede öğrenim görmekte olan öğrencilerin devamsızlık hakkı ise bir yılda 10 gündür. En katı devamsızlık kuralı lisede öğrenim gören öğrenciler için uygulanır. 10 gün devamsızlık hakkını bitirip söz konusu 11. güne giren öğrenciler için ders durumlarına bakılmaksızın sınıf tekrarı kararı verilir.

Tüm bunların yanında öğrencilerin alacakları raporlarla beraber devamsızlık yapma hakları da bulunmaktadır. ancak velilerin dilekçesi ile beraber okullara başvurmaları halinde bir eğitim öğretim yılı içerisinde öğrencilerin 15 gün devamsızlık yapma hakları bulunmaktadır. Söz konusu devamsızlık hakları velilerin okula verecekleri dilekçenin okul yönetimi tarafından uygun bulunması halinde verilecektir.

  • Okul yönetimine belli bir mazeret ile başvuran velilerin dilekçeleri elektronik belge kayıt sistemine işlendikten sonra e-okul sistemi üzerinden izin olarak girilecektir. Ancak ilgili dilekçeler yapılmış olan devamsızlığı silmek üzere verilemez.
  • Öğretmen Meb

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.