O öğrenciler bir ay okula gelmeyecek

Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde görev yapmakta olan okullar 2024-2025 eğitim öğretim yılına 9 Eylül tarihinde başlayacak. Peki hangi okullarda öğrenim görmekte olan öğrenciler okullara hangi gerekçeyle bir ay gelmeyecek?

O öğrenciler bir ay okula gelmeyecek
Yayınlama: 20.08.2024
A+
A-

2024-2025 eğitim öğretim yılı uyum haftası kapsamında anasınıfı öğrencileri için, 1 sınıf öğrencileri için, 5 sınıf öğrencileri için 2 Eylül Pazartesi günü başlayacak. Tüm kademelerde ise eğitim öğretim yılı 9 Eylül tarihinde başlayacak.

Söz konusu eğitim öğretim yılı için öğrenciler ve aileleri şimdiden büyük bir hazırlığın içerisinde bulunsalar da bazı öğrenciler okula Neredeyse 1 ay Hatta bazıları bir aydan fazla süre devam etmeyecek.

Söz konusu durumun en temel sebebi ise ülkemizin dört bir yanında başlamış olan ve Ekim ayına kadar edecek olan hasat mevsimidir. Bahsi geçen hasat mevsimi sebebiyle yurdun dört bir tarafında fındık, üzüm, pamuk gibi çeşitli tarım ürünlerinin hasadı için evlerinden uzaklaşmış olan öğrenciler aileleri ile birlikte tarlalarda ve bahçelerde çalışmaktadır.

Ekim ayının ortalarına kadar sürecek olan hasat mevsimi sebebiyle çok sayıda öğrenci okullarına maalesef devam edemeyecektir.

Kaynak: MEB HOCAM

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.