Nemrut Kalderası’nda çöp sorunu büyüyor

Vangölü Aktivistleri Yönetimi adına bir açıklamada bulunan Erdoğan Özel Nemrut Kalderası, yıllardır çözülemeyen ve kötü görüntüsü ile bir çok kez gündeme gelen çöp sorununa artık bir son vermenin vakti geldiğini belirtti.

Nemrut Kalderası’nda çöp sorunu büyüyor
Yayınlama: 31.07.2024
A+
A-

ARTIK SON VERİN

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Erdoğan Özel, Bitlis’in önemli bir değeri olan Nemrut Kalderası, yıllardır çözülemeyen ve kötü görüntüsü ile bir çok kez gündeme gelen çöp sorununa artık bir son vermenin vakti geldiğinin vurgusunu yaptı.

ÇÖP SORUNU NE OLACAK

Yapılan açıklamada,” Dünyanın ikinci, ülkemizin en büyük kraterine sahip Yeryüzü Cenneti olarak “ADEN” listesine giren Bitlis Nemrut Kalderası’nda çöp sorunu, özellikle kaldera içinde piknik yapılması kaynaklı oluşmaktadır.

Nemrut Kalderası'nda çöp sorunu büyüyor

YAKINDA ÇÖP CENNETİ OLACAK

Cumhurbaşkanlığı tarafından kesin korunacak alan ilan edilmesine rağmen, kalderada, başta lavabo için yapılan ve sökülmesi için karar verilen betonarme yapı hâla yerinde durmakla birlikte, çevre felaketine neden olan çöplere de bir çözüm bulunamamıştır.

Ülkemizden “Jeolojik Dünya Mirası” listesine aday olarak gösterilen Bitlis Nemrut Kalderası için acilen adımlar atılmalıdır.

 

  •  Çöp sorunun çözümü için acilen alanda piknik yapılması yasaklanmalı,
  • Denetimler arttırılmalı ve cezai müeyyide uygulanmalı,
  •  Betonarme yapı ve yapılar sökülerek “Mobil lavabo” konmalıdır.
  • sosyal medyadan  #NemruttaPiknikYasaklansın htag ile farkındalık oluşturup destek verilmelidir.
  • Doğa harikası “Bitlis Nemrut Kalderasına” sahip çıkmak hepimizin görevi ve bu konuda herkesi insiyatif almaya davet ediyoruz.” Dedi.

Kaynak: VANDAHABER

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.