Van’da Mevlana Sergisi

Van’ın İpekyolu Belediyesi tarafından, Mevlana Celaleddin-i Rumî’nin 750. vuslat yıldönümü dolayısıyla bir sergi düzenlendi. Sergi, İpekyolu Atatürk Sanat Galerisi’nde 14 gün boyunca açık kalacak.

Van’da Mevlana Sergisi
Yayınlama: 12.12.2023
Düzenleme: 12.12.2023
A+
A-

Van’da Mevlana’nın özlü sözleri, şiirleri ve fıkraları yer alıyor. Serginin tasarımı, İpekyolu Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü personeli Burcu Bulut tarafından yapıldı.

Sergi ile ilgili konuşan İpekyolu Belediyesi Başkan Yardımcısı Ayşe Gül Kahraman, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ilan ettiği 2023 Mevlana Yılı’nın barış ve kardeşliğin yeniden vücut bulmasını temenni etti. Kahraman, etkinliğe katılım sağlayan herkese teşekkür etti.

Van’da ’Mevlânâ Celâleddin-i Rûmî’ sergisi

Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü Personeli Burcu Bulut ise Mevlana’nın birleştirici gücüne dikkat çekti. Sergiyi hazırlarken Mevlana’nın yaygın olan 7 öğüdünü ziyaretçilere gösterdiklerini ifade eden Bulut, sergideki tasarımların tamamen kendilerine ait olduğunu dile getirdi. Bulut, serginin yaklaşık 14 gün süreceğini kaydetti.

Van’da ’Mevlânâ Celâleddin-i Rûmî’ sergisi

Sergideki öğütler

Sergide yer alan Mevlana’nın öğütleri şöyle:

  • “Sevgide güneş gibi ol, dostluk ve kardeşlikte akarsu gibi ol, hataları örtmede gece gibi ol, öfkede ölü gibi ol, tevazuda toprak gibi ol, cömertlikte deniz gibi ol.”
  • “Herkesin kalbi bir cennet bahçesidir. Onu güzel düşüncelerle süsle.”
  • “Gerçek zenginlik, gönül zenginliğidir.”
  • “İnsanı insan yapan sevgidir.”
  • “Dünyada en büyük hazine, vicdan rahatlığıdır.”
  • “Sabır, selametin anahtarıdır.”
  • “Gerçek mutluluk, Allah’ın rızasını kazanmaktır.”

Sergi, her yaştan insanın ilgisini çekebilecek bir içeriğe sahip. Mevlana’nın bilge sözlerinden ilham almak isteyenler, sergiyi ziyaret edebilirler.

Mevlana Celaleddin-i Rumî kimdir?

Van’da ’Mevlânâ Celâleddin-i Rûmî’ sergisi

Kaynak: İHA

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.