Van Sahil Yolu ne zaman bitecek

Van Trafiğini rahatlatacak bir adım olarak görülen Van sahil yolu ne zaman bitecek sorusunun cevabı belli oldu.

Van Sahil Yolu ne zaman bitecek
Yayınlama: 11.12.2023
Düzenleme: 11.12.2023
A+
A-

Van Sahil Yolu, Van’ın merkezinden başlayıp, Van Gölü’nün kıyısından geçerek, Edremit ilçesine kadar uzanan 12 kilometrelik bir yoldur..

Yolun tamamlanmasıyla birlikte Van’ın trafik sorununun önemli ölçüde rahatlaması bekleniyor. Ayrıca, yol Van Gölü’nü ve kentin doğal güzelliklerini daha yakından görme imkanı sunacak.

Van Sahil Yolu ne zaman bitecek

Vanlıların yıllardır hayali olan Van Sahil Yolunda sona gelindi. Yol bu ay içerisinde hizmete açılacak. Vali Ozan Balcı, ışıklandırması ve refüj peyzajı tamamlanan Sahil Yolunda inceleme yaparak 12 kilometrelik yolun kısa süre sonra vatandaşların hizmetine açılacağını söyledi.

Van Sahil Yolu ne zaman bitecek

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Vali Ozan Balcı,” 1100 dönüm rekreasyon alanıyla birlikte, 9 kilometre bisiklet ve yürüyüş yolu, oturma alanları, seyir terasları, dinlenme alanları, çeşmeler, kuş gözlem noktaları, ahşap yürüyüş yolları, spor ve çocuk oyun alanları, otoparklar, yeşil alan, mescitler ve lavabolar gibi sosyal donatıların da bulunduğu Sahil Yolu Vanlıları Van Gölüyle buluşturacak yeni bir yaşam alanı oluşturacak. Valimiz Sn. Ozan Balcı, Vangölü sahilinde yapımı devam eden Tema Parkta da incelemelerde bulunarak, inşaatı devam eden restoran hakkında da bilgi aldı.

Kaynak: VANDAHABER

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.