İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya Van’da

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya bir dizi ziyarette bulunmak üzere Jandarma Genel Komutanı Arif Çetin ile birlikte özel uçakla Van’a geldi.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya Van’da
Yayınlama: 26.06.2023
Düzenleme: 26.06.2023
A+
A-

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya bir dizi ziyarette bulunmak üzere Van’a geldi.

Van’da esnaf ziyareti yanı sıra Orgeneral Çetin, Vali Balcı’nın yanı sıra AK Parti Van Milletvekilleri Burhan Kayatürk ve Kayhan Türkmenoğlu, Van Jandarma Asayiş Kolordu Komutanı Tümgeneral Aykut Tanrıverdi, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Hüseyin Bekmez, Van Emniyet Müdürü Atanur Aydın, İl Göç İdaresi Müdürü Fırat Güneş, Sahil Güvenlik Van Gölü Grup Komutanı Binbaşı Fırat Aslan, Van Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mehmet Fatih Çelikel, vali yardımcıları kaymakamlarında yer aldığı bir toplantı düzenledi.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya Van'da

Van Valiliğinde yapılan Değerlendirme Toplantısı sonrası İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya basın açıklaması gerçekleştiriyor.

Basına yaptığı açıklamada Van’daki hizmetlerle ilgili toplantı yaptıklarını belirten Bakan Yerlikaya, kentte 2011’de meydana gelen depremlerle yüreklerinin dağlandığını, büyük acılar yaşadıklarını belirterek o dönem Ağrı Valisi olduğunu deprem zamanında ise Erciş’e geldiğini ifade ederek şunları söyledi:

“Yaraların sarılmasıyla ilgili Sayın Cumhurbaşkanımız liderliğinde o dönemdeki Van Valilimiz Münir Valimizle beraber, devletimizin, milletimizin, sivil toplum kuruluşlarımızın katkılarıyla arama kurtarma, geçici barınma, kalıcı konutlarla ilgili 10 gün koordinatör vali olarak görev yaptım. “ dedi.

Benim nazarımda Erciş’in de Van’ın da çok önemli yeri var diyen Bakan Ali Yerlikaya,”  6 Şubat’ta asrın felaketini yaşadık. Vefat eden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyoruz. Hastanelerde şifa bekleyen kardeşlerimiz için acil şifalar diliyoruz. Van, deprem acısını yaşadığı için 6 Şubat’tan bu yana Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde yaraları sarma noktasında ilçeleriyle, o coğrafyaya gece gündüz demeden yardım etti. Vanlı hemşerilerimize, kurumlara ve hayırseverlere minnettarlığımı ifade etmek istiyorum.”

 

Yerlikaya, daha sonra Cumhuriyet Caddesi’nde esnafı ziyaret etti

Kaynak: VANDAHABER

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.