Van’da Sokak Hayvanları İçin 256 Bin Metrekarelik Dev Doğal Yaşam Alanı!

Van’da sahipsiz hayvanların yaşam koşullarını iyileştirmek amacıyla Türkiye’nin en kapsamlı doğal yaşam alanını hayata geçirdi. 256 bin metrekarelik devasa alanda, sahipsiz hayvanlar için modern ve doğal bir yaşam ortamı sunuluyor.

Van’da Sokak Hayvanları İçin 256 Bin Metrekarelik Dev Doğal Yaşam Alanı!
Yayınlama: 17.03.2025
A+
A-

Vali Balcı’dan Sahipsiz Hayvanlara Şefkat Eli

Van Valisi Ozan Balcı, projenin önemine dikkat çekerek, sahipsiz hayvanların korunması ve rehabilite edilmesinin öncelikleri arasında olduğunu vurguladı. Vali Balcı, “Sahipsiz hayvanlar da bu şehrin sakinleri ve onların refahı bizim sorumluluğumuzda” dedi.

Doğal Yaşam Alanının Özellikleri

  • 256 bin metrekarelik geniş alan
  • Besleme ve su odakları
  • Köpek kulübeleri ve padoklar
  • Rehabilitasyon merkezi
  • Veteriner hekimler ve 15 kişilik uzman personel

Van'da Sokak Hayvanları İçin 256 Bin Metrekarelik Dev Doğal Yaşam Alanı!

Rehabilitasyon ve Bakım Süreci

Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından toplanan sokak hayvanları, öncelikle Büyükşehir Belediyesi Hayvan Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’nde kısırlaştırılıyor, tedavi ediliyor ve aşılanıyor. Ardından, bu doğal yaşam alanına bırakılıyorlar.

Uzman Kadro ve Sürekli Bakım

Doğal yaşam alanında görev yapan 15 kişilik uzman personel, aralarında veteriner hekimlerin de bulunduğu deneyimli bir ekipten oluşuyor. Bu ekip, hayvanların beslenme ve bakımlarını eksiksiz bir şekilde yerine getiriyor.

Mevcut Durum ve Kapasite

25 bin hayvan kapasiteli doğal yaşam alanında şu anda 800 sahipsiz hayvan bulunuyor. Alan, hayvanların doğal ortamlarına en yakın koşullarda yaşamalarını sağlayacak şekilde tasarlandı.

Van'da Sokak Hayvanları İçin 256 Bin Metrekarelik Dev Doğal Yaşam Alanı!


Konuyla ilgili valilik sosyal medya hesabında yapılan paylaşımda:

“Doğal Yaşam Alanı Sahipsiz Hayvanların Evi Oldu

Vali Ozan Balcı, sahipsiz hayvanlar için oluşturulan 256 bin metrekare alana sahip Türkiye’nin en kapsamlı doğal yaşam alanında incelemelerde bulundu.

 Vali Balcı, 2023 yılında Kurubaş mevkiinde kurulan ve çevresi çitle çevrilen doğal yaşam alanında, sahipsiz hayvanlar için besleme ve su odakları, köpek kulübeleri ve padoklar bulunduğunu söyledi.

Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından toplanan sokak hayvanlarının yine Büyükşehir Belediyesi Hayvan Bakım ve Rehabilitasyon Merkezinde kısırlaştırılıp, tedavileri yapılarak aşılandıktan sonra bu doğal yaşam alanında bırakılıyor.

Aralarında veteriner hekimlerin de bulunduğu 15 personelin görev yaptığı bu alanda, sokak hayvanlarının beslenme ve bakımları eksiksiz yapılıyor. 25 bin kapasiteli doğal yaşam alanında şu anda 800 sahipsiz hayvan bulunmaktadır.” denildi.


Van’da yer altı barajı yapılacak!

Kaynak: VANDAHABER

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.