Geçtiğimiz aylarda cansız bedeni Van Gölü kıyısında bulunan üniversite öğrencisi Rojin Kabaiş’in ölümü hakkında bilgi veren Tunç, soruşturmanın büyük bir titizlikle sürdürüldüğünü vurguladı.
Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, bir dizi temas ve ziyaretlerde bulunmak üzere Van’a geldi. Bakan Tunç’un Van programı kapsamında valilik, adliye ve baro ziyaretleri gerçekleştireceği bildirildi. Ayrıca, hukuk camiası ve siyasi temsilcilerle de bir araya geleceği belirtildi.
Van’a havayolu ile ulaşan Bakan Tunç, programına ilk olarak cuma namazı ile başladı. Namazın ardından Van Valiliği’ni ziyaret eden Tunç, kentteki adalet hizmetleri hakkında yetkililerden bilgi aldı.
Bakan Tunç, Van Adliyesi ve Van Barosu’nu ziyaret ederek hukukçularla bir araya geldi. Yargı mensuplarıyla görüşmeler gerçekleştirdiği belirtilen Bakan, adalet hizmetlerinin gelişimi hakkında istişarelerde bulundu.
Bakan Tunç’un programında siyasi temaslar da yer aldı. AK Parti Van İl Başkanlığı’nı ziyaret eden Tunç, teşkilat üyeleriyle bir araya geldi. Akşam saatlerinde ise AK Parti Van İl Teşkilatı’nın düzenlediği vefa iftarına katıldı.
Van’da temaslarda bulunan Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Geçtiğimiz aylarda cansız bedeni Van Gölü kıyısında bulunan üniversite öğrencisi Rojin Kabaiş’in ölümü hakkında bilgi veren Tunç, soruşturmanın büyük bir titizlikle sürdürüldüğünü vurguladı.
Bakan Tunç, genç kızın kaybolmasının ardından Van Gölü çevresinde yoğun arama çalışmalarının yürütüldüğünü belirterek şu ifadeleri kullandı:
“Rojin’in kaybolmasının ardından 18 gün boyunca sürdürülen arama çalışmalarının sonucunda cansız bedenine ulaşıldı. Olayla ilgili Van Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından adli soruşturma başlatıldı ve detaylı bir inceleme yapılıyor.”
Tunç, adli tıp uzmanlarının yaptığı ön incelemelerde ölüm nedeninin suda boğulma olarak belirlendiğini ifade ederek şu açıklamayı yaptı:
“Adli tıp uzmanları tarafından yapılan incelemeler sonucunda ölümün suda boğulma sonucu gerçekleştiği tespit edildi. Ancak bunun bir cinayet mi yoksa intihar mı olduğu, dijital veriler ve diğer delillerin değerlendirilmesiyle netlik kazanacaktır.”
Açıklamalarının sonunda Rojin Kabaiş’in ailesine başsağlığı dileyen Bakan Tunç, “Allah’tan rahmet diliyorum, ailesinin acısını paylaşıyorum.” ifadelerini kullandı.
İranlı turistler Van’a akın etti! Sebebi sonradan belli oldu
Kaynak: VANDAHABER