27 ile sarı ve turuncu kod uyarısı

Dünya genelinde hava sıcaklıkları mevsim normallerinin üstünde seyredince kuraklık endişesi başladı. Özellikle ülkemizde uzun süreli yağış eksikliği de endişeleri artırdı.

27 ile sarı ve turuncu kod uyarısı
Yayınlama: 02.02.2023
A+
A-

Kar için pazar gününü bekliyor

İstanbul’da önümüzdeki pazar günü sıcaklıkların 0 derecenin altına düşmesiyle yoğun kar yağışı bekleniyor. Son dönemde yazdan kalma günlerin yaşanmasının ardından Türkiye nihayet kışa teslim oldu.

Batı’dan ülkemize giren soğuk tüm yurda yayıldı

23 turuncu, 4 sarı kod

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından; Ağrı, Artvin, Bingöl, Bitlis, Diyarbakır, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Giresun, Hakkari, Kars, Malatya, Muş, Ordu, Rize, Siirt, Trabzon, Tunceli, Van, Bayburt, Batman, Şırnak ve Ardahan için turuncu kodlu uyarı yapılırken, Gümüşhane, Mersin, Adana ve Antalya illeri için ise sarı kodlu verildi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre Türkiye genelinin çok bulutlu, Marmara, Kuzey ve Kıyı Ege, Batı Karadeniz, Doğu Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgeleri ile Eskişehir ve Ordu çevreleri, Ankara’nın güney kesimlerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Hava sıcaklıkları mevsim normallerinin 2-4 derece altında

Yağışların, Doğu Karadeniz’in yüksek kesimleri, Doğu Anadolu(Malatya, Van ve Iğdır hariç) ve Güneydoğu Anadolu’nun yüksek kesimlerinin kuvvetli ve yoğun kar şeklinde olmak üzere, kıyılar ile Marmara ve Güneydoğu Anadolu’da yağmur, yağış alan diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.

Mevsim normallerinin 2-4 derece altında seyretmesi bekleniyor.

Yurdun batı, iç ve kuzey kesimlerinde kuzey, kuzeybatı; güneydoğu kesimlerinde güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette; Akdeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun güneydoğusunda yer yer kuvvetli ve yer yer fırtına (50-90 km/sa) eseceği tahmin ediliyor.

ensonhaber

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.