16 belediyeye 25.7 milyon lira ceza

Van’da pazı programlara katılmak üzere kente gelen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan’ı Vali Ozan Balcı, AK Parti Van milletvekilleri Burhan Kayatürk, Kayhan Türkmenoğlu, AK Parti İl Başkanı Emre Güray, kurum amirleri ve partililer havaalanında karşıladılar.

16 belediyeye 25.7 milyon lira ceza
Yayınlama: 13.09.2024
A+
A-

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Van’da 16 belediyeye 25 milyon 700 bin lira idari para cezası verildiğini dair açıklamalarda bulunarak şöyle devam etti.

 

“16 BELEDİYEYE 25 MİLYON 700 BİN LİRA İDARİ PARA CEZASI ADIMINI ATTIK”

Sendikal baskı, toplu işten çıkarma, ayrımcılık gibi konularda incelemelerini tamamladığını belirten Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan,  16 belediyeye 25 milyon 700 bin lira idari para cezası adımını attığını duyurdu.

  • Bunun yanında işçilere ödenmeyen 118 milyon liralık işçi alacağının 49 milyon lirasının ödenmesini sağladığnı ve Kalan 69 milyon liranın da işçilere ödenmesi için idari yönden adımları attığını vurgulayan Bakan Işıkhan” Hukuken emekçilerimizin yanında, takipçisi olacağız. Nitekim en son bildiğiniz gibi Van’da haksız yere işten atıldığı için 21 işçimiz mahkeme yoluyla işlerine iade edildi. “

“Diğer vatandaşlarımızın da bu hukuki süreçte yanlarındayız. Bunlar gibi teftişlerimizin devam ettiği belediyeler var. Oralarda da eğer bir hak gasbı tespit edersek gerekeni yapacağız.” İfadelerini kullandı.

Kaynak: VANDAHABER

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.